Teateråret 2024–2025

Hej kära teaterbesökare och varmt välkommen till ännu ett rafflande spelår på Örebro Teater! Vi är så stolta och glada att få bjuda in just dig till vårt fina teaterhus och ge dig världsbäst teater som berör, roar och skakar om.

Att ha möjligheten att ta del av teater anser vi som livsviktigt – nu, precis som alltid. Men visst känns det extra viktigt i en tid när världen oroar att kunna bjuda in till en mötesplats där vi kan vila oss i fiktionen för en stund? Här kan vi vrida och vända på verkligheten och få möjlighet att spegla oss i andras öden. Kanske hittar vi nycklar och ser saker med nya ögon? Tillsammans kan vi drömma längre, större och annorlunda om en plats som sätter tanken fri och gör oss smartare och mer kreativa.

Som nytillträdd konstnärlig ledare känns det väldigt fint att få vara med och presen­tera Rikard Lekanders finalrepertoar. Det blir ­avantgardistiska klassikertolkningar, farsartade julkavalkader och analyserande dokumentär­teater. Vi ger er förbluff­ande ordförväxlingar, nyskrivet, nytolkat och absolut några kära återseenden.

Utöver ordinarie föreställningar hoppas vi ­också bjuda in er till samtal, popup-händelser och blandat skoj av högt och lågt. Håll koll på oss på hemsidan och i sociala medier så hänger du med när vi bjuder in till det där lilla extra! 

Forskning säger att en publik som ser en föreställning tillsammans synkroniserar sina hjärtslag. Vi möts och blir ett vi oavsett bakgrund och tidigare erfarenheter. Är inte det fantastiskt så säg?

Jag är så stolt över att få vara en del av Örebro Teater – en plats för alla, där humorn, de fria tankarna och de fördjupade perspektiven bor. Hoppas du också vill vara en del av oss!

Varmt välkommen, 

Py Huss-Wallin
Konstnärlig ledare
Örebro Teater

Nyfiken på Rikard Lekanders ord om sitt sista säsongsprogram? Läs mer här.

Läs årets säsongsbroschyr: