Inför teaterbesöket

Här har vi samlat sådant som kan vara bra att veta inför ditt teaterbesök. Välkommen till Örebro Teater!

VÅRA PUBLIKVÄRDAR

Våra publikvärdar har till uppgift att göra din teaterupplevelse så trevlig som möjligt. Tveka inte att fråga dem om du har några funderingar. De är också utbildade i hjärt- och lungräddning med och utan defibrillator samt brandsäkerhet. På Örebro Teater finns hjärtstartare i publikfoajén.

GARDEROB & VÄSKOR

För en trygg och trevlig miljö på Örebro Teater uppmanar vi våra besökare att inte ta med större väskor vid besöket. Ytterkläder och väskor, exempelvis ryggsäckar, kan inte tas med in i salongen utan måste hängas in i en garderob.

Garderob Stora scenen och Caféscenen

Du hittar garderoben i inre foajén. Sedan hösten 2023 har vi en bevakad garderob och uppmanar all publik att lämna in jackor och väskor i garderoben. Endast mindre handväskor får tas med in i salongen. Pris: 30 kr. Passa gärna på att förbetala garderoben i samband med ditt biljettköp eller när du bokar pausservering via webben. Du kan också betala med swish direkt i foajén eller med kort i biljettkassan eller foajébaren.

Här kan du förboka garderob till Legenden om Sally Jones (du skickas till Tickster.com).

Garderob Lilla scenen (Nya China)

Ytterkläder och väskor, exempelvis ryggsäckar, kan inte tas med in i salongen utan måste hängas in i en garderob. Lilla scenen har endast en obevakad garderob. Vi uppmanar alla att lämna större väskor hemma. Endast mindre handväskor tillåts inne i salongen.

PAUSSERVERING

På många av våra föreställningar kan du förbeställa pausservering. Läs mer om mat och dryck på teatern.

TOALETTER

På Örebro Teater finns handikappanpassad toalett i foajén, bakom biljettkassan. Det finns även två toaletter på första balkong i anslutning till caféet, varav en är handikappanpassad.

På Lilla scenen, Nya China finns toaletterna i direkt anslutning till foajén. En av dessa är handikappanpassad.

HÄNSYN TILL ALLERGIKER

Undvik starka dofter när du kommer till teatern, av hänsyn till allergiker.

MOBILTELEFONER, FOTOGRAFERING OCH LJUDUPPTAGNING

Håll din mobiltelefon avstängd under hela föreställningen. Även om telefonen är i ljudlöst läge kan signalerna från och till telefonen störa vår scenutrustning.

Det är inte tillåtet att fotografera, filma eller spela in ljud under föreställningen, men däremot efteråt. Innan du stänger av din mobiltelefon får du gärna checka in på sociala medier och gilla oss på Facebook och Instagram!

TILLGÄNGLIGHET I VÅRA LOKALER

Läs mer om tillgängligheten i våra lokaler, hörslinga och tolkning.

HITTA HIT

Läs mer om våra scener och hur du hittar hit.

PARKERING

Teatern har ingen egen besöksparkering med det finns parkeringsplatser på flera ställen i närheten, bland annat vid Örebro Rescentrum och parkeringshuset Centralen. För handikapplatser, se kartorna på länkarna nedan.

Se parkeringshus i Örebro »
Se parkeringsplatser i Örebro »

TÅG OCH BUSSAR

Både Örebro Teater och Lilla scenen på Nya China ligger på gångavstånd från Örebro Resecentrum. Hit går både tåg och bussar.

Planera din resa hos Länstrafiken i Örebro »