Integritetspolicy

Örebro Teater och cookies

Länsteatern i Örebro Teater AB, org. 556692–9187, (”Örebro Teater, ”vi”) vill ge dig som besökare av orebroteater.se bästa möjliga upplevelse. Därför använder vi oss av cookies (kakor). Cookies används för att vi ska kunna förbättra användarupplevelsen av hemsidan, mäta trafik och annan statistik på hemsidan och för marknadsföring.

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som skickas från en hemsida och sparas av din webbläsare.

Vilka typer av cookies använder Örebro Teater?

Två typer av cookies kan komma att används av Örebro Teater på hemsidan – ”session cookies” och permanenta cookies. Session cookies är tillfälliga cookies som endast lagras på din enhet till dess att du stänger webbläsaren, medan permanenta cookies sparas under en längre tid eller tills du som besökare manuellt raderar den.

Tredjepartscookies

Örebro Teater använder även ett antal innehållsleverantörer som kan komma att placera cookies på din enhet (så kallade tredjepartscookies). Örebro Teater saknar åtkomst till och styr inte över tredjepartscookies. Om du vill ha mer information om dessa cookies och om hur du motsätter dig att ta emot sådana cookies, vänligen besök innehållsleverantörens hemsida.

Cookies som används på webbplatsen

För att hemsidan ska fungera använder Örebro Teater nödvändiga cookies. Nödvändiga cookies sätts alltid vid behov och kräver inte ditt samtycke. Örebro Teater använder även cookies för statistik och marknadsföring, dessa cookies sätts dock endast om du har lämnat ditt samtycke.

Örebro Teater använder följande cookies:

  • Nödvändiga cookies. Används för att webbplatsen ska fungera korrekt. Dessa cookies säkerställer grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen, anonymt. Sparas i 11 månader.
  • Funktionella cookies. hjälper till att utföra vissa funktioner som att dela innehållet på webbplatsen på sociala medieplattformar, samla in feedback och andra tredjepartsfunktioner. Sparas i 11 månader.
  • Analytiska cookies. Används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om mätvärden för antalet besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla, etc. Sparas i 11 månader.
  • Annonscookies. Används för att ge besökarna relevanta annonser och marknadsföringskampanjer. Dessa cookies spårar besökare över webbplatser och samlar in information för att tillhandahålla anpassade annonser.

Hindra cookies?

När du besöker hemsidan har du möjlighet att neka eller samtycka till att cookies placeras på din enhet. Har du tidigare lämnat ett samtycke till cookieanvändning kan du självklart återkalla detta när som helst. Du har också möjlighet att göra inställningar på din enhet som hindrar placering av cookies.

När du använder hemsidan kommer även nödvändiga cookies att placeras. Du har möjlighet att göra inställningar i din webbläsare för att blockera nödvändiga cookies, detta kan dock medföra att vissa delar av hemsidan slutar att fungera.
Om du vill ha mer information har klagomål? 

Om du vill ha mer information eller har frågor om vår cookieanvändning är du alltid välkommen att höra av dig till oss via e-post till biljett@orebroteater.se eller på telefonnummer 019-689 89 89. Om har klagomål angående vår cookieanvändning kan göra en anmälan genom att kontakta Post- och telestyrelsen som är tillsynsmyndighet.

Örebro Teaters personuppgiftspolicy

Örebro Teater är mån om att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Därför tycker vi det är bra att den nya dataskyddsförordningen GDPR gör det tydligare vilka rättigheter du har som besökare och kund hos oss och vilka skyldigheter vi har som institution. GDPR ersätter den gamla personuppgiftslagen (PUL). 

Dataskyddsförordningen gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen stärker rätten till personlig integritet för enskilda individer vars personuppgifter behandlas.

Personuppgiftspolicyns innehåll  

Länsteatern i Örebro AB är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter vi samlar in från dig. Länsteatern i Örebro AB (Org.nr: 55 66 92-9187. Adress: Box 315, 701 46 Örebro. Tel: 019-689 89 89. E-post: biljett@orebroteater.se)  

Dit kan du vända dig för frågor och för att utöva dina rättigheter. Vi är måna om din integritet och vill vara transparenta med hur dina personuppgifter behandlas. Vår personuppgiftspolicy behandlar följande:  

Personuppgiftspolicyns innehåll: 

  • I vilka sammanhang och till vad vi samlar in personuppgifter  
  • Vilka typer av personuppgifter vi samlar in  
  • När vi delar dina personuppgifter med andra samarbetspartners och uppdragsgivare  
  • Dina rättigheter, inklusive hur du får tillgång till och kan radera dina personuppgifter  

Rättslig grund för behandling av personuppgifter: 

  • Samtycke  
  • Fullgörande av avtal  
  • Rättslig förpliktelse  
  • Uppgift av allmänt intresse eller myndighetsutövning  
  • Intresseavvägning  
  • Grundläggande intresse  

Behandling och insamling av personuppgifter sker:

  • När du deltar i aktiviteter såsom tävlingar, öppna repetitioner, seminarier eller program.  
  • För att vi ska kunna komma i kontakt med dig, upprätta en deltagarlista med ditt namn och/eller  
    i övrigt  
  • kunna administrera aktiviteter behandlar vi nedanstående personuppgifter.  
  • Personuppgifter som du lämnar när du tar kontakt med oss t.ex. via e-post, brev, telefon eller sociala medier.  
  • Kontaktuppgifter såsom ditt namn och e-postadress.  
  • Ålder  
  • Postadress och telefonnummer  
  • Hälsodata (Allergier och/eller andra hälsotillstånd du upplyser oss om)  

Laglig grund: Samtycke  

När vi gör utskick om våra föreställningar och andra aktiviteter 

För att kunna sprida information om vår verksamhet upprättar vi e-postlistor, nätverkslistor med  
e-post.  

  • Personuppgifter vi samlar in är ditt namn och/eller e-postadress  

Laglig grund: Uppgift av allmänt intresse eller myndighetsutövning alternativt intresseavvägning.  

När du gör ett köp i vår biljettkassa eller pausservering

  • Kortinformation kopplat till betaltjänster  

Laglig grund: fullgörande av avtal alternativt samtycke 

Dela personuppgifter med samarbetspartners i nätverk, projekt och uppdrag

Ibland behöver vi vidarebefordra ditt namn och e-post till andra för att samarbeten ska fungera smidigt och resultatet bli bra. Samtycke skrivs in i avtal så långt det är möjligt.  

  • Personuppgifter vi samlar in är ditt namn och e-postadress  
  • Ditt telefonnummer  

Laglig grund: Fullgörande av avtal alternativt samtycke  

Hur länge lagrar vi dina personuppgifter  

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Personuppgifterna kommer enbart användas för de ändamål som framgår av denna personuppgiftspolicy. Därefter kommer vi på ett säkert sätt att ta bort dina personuppgifter.  

Samma personuppgift kan dock lagras på flera olika ställen för olika ändamål. Detta innebär att vi kan komma att radera en uppgift ur ett system när den inte längre behövs där, samtidigt som uppgiften kan komma att fortsätta lagras i ett annat system om ändamålet finns kvar för just det systemet.  

Lagring och behandling av personuppgifter i e-post  

Vi hanterar personuppgifter i vår e-post. Vår e-post ser vi som ett arbetsmaterial och ett sätt att arbeta med vår dagliga hantering av ärenden och verksamhet. Vi raderar e-post äldre än 3 år. Detta gäller både in- och utkorgar. 

Dina rättigheter

Rätt att återkalla samtycke 

I de fall behandlingen av dina personuppgifter baseras på ditt samtycke har du rätt att närsomhelst återkalla detta genom att kontakta oss.  

Rätt till tillgång 

Du har rätt att få en kopia på de personuppgifter som vi har om dig. Tillgång till dina uppgifter kommer att ges kostnadsfritt. 

Rätt till rättelse, radering, begränsning samt rätt att invända mot behandling 

Vi vill säkerställa att de personuppgifter vi har om dig är korrekta och uppdaterade.  

Om någon information vi har är felaktig ber vi dig vänligen att informera oss om detta.  

Du kan närsomhelst begära att få dina personuppgifter rättade. Du har rätt att få dina personuppgifter raderade.  

Du har även rätt att under vissa förutsättningar begära begränsning av behandlingen av dina personuppgifter samt när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter om den rättsliga grunden för behandlingen utgörs av ett allmänintresse eller en intresseavvägning.