För skolor

På Örebro Teater har vi ett uppdrag att ge invånare i hela länet, vuxna såväl som skolbarn tillgång till regionalt producerad, angelägen och berörande, professionell teater. Varje år sätter vi upp minst tre föreställningar som riktar sig till skolbarn och familjer. Vi erbjuder också en professionell teaterpedagog i anslutning till ert besök, helt kostnadsfritt. Läs mer om aktuella föreställningar och vårt arbete nedan.


AKTUELLA SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:

Allt om Kerstin 7 september, 2024

Ett rafflande sommarlovsdrama. Spelas på Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19. Rekommenderas från 7 år.

Läs mer
Stum 30 oktober, 2024

Spännande och lekfullt pusseldrama för hela familjen. Rekommenderas från 9 år. Spelas på höstlovet.

Läs mer
Spöket på Canterville

Hjärtevärmande komedi med innovativa sceniska lösningar och övernaturliga inslag. Spelas på svenska…

Läs mer

RUNDVANDRING ÖREBRO TEATER

SKOLBOKNING

För bokning av föreställningen Stum på turné i länet, kontakta skolbokning@orebroteater.se.

LÄRARHANDLEDNING & MATERIAL

Här kan du ladda ner våra aktuella lärarhandledningar och annat material inför besöket.

SKAPANDE SKOLA & TEATERPEDAGOG

I samband med våra skolföreställningar ingår efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog Emma Andersson Bogren och möte med skådespelarna. Eleverna kommer att få arbeta med övningar och samtal från de teman föreställningen tar upp. Arbetet tar 40 minuter och ingår när ni bokar föreställningen.

Alla ska få möjlighet till delaktighet i kulturlivet, till kulturupplevelser och till eget skapande. Skapande skola är ett statsbidrag som medverkar till att kulturella och konstnärliga uttryck långsiktigt integreras i skolan. Bidraget ökar elevernas eget skapande genom möten med professionella kulturaktörer och ger eleverna tillgång till kulturens alla uttrycksformer. Här kan du läsa mer och ansöka om bidrag.

Emma Andersson Bogren
Teaterpedagog 070-330 62 44
Jenny Tallén
Skolbokning 076-579 14 80

HITTA HIT

Var finns våra scener? Finns det parkering?

Här kan du läsa om sådant som är bra att veta inför besöket.

STUDIEBESÖK ÖREBRO TEATER

Vi tar gärna emot er klass om ni vill göra ett studiebesök på teatern. För bokning av studiebesök kontakta Emma Andersson Bogren på emma.andersson-bogren@orebroteater.se använd kontaktformuläret nedan.

Studiebesök
Jag godkänner att Örebro Teater lagrar och använder mina kontaktuppgifter för att kunna svara på frågor och göra informationsutskick rörande teaterns verksamhet. Du kan alltid kontakta oss för att ta bort dina personuppgifter genom att mejla biljett@orebroteater.se.