Foto: Klara G

Legenden om Sally Jones

Ett spännande krim-äventyr för hela familjen.

Legenden om Sally Jones är en berättelse om längtan, hopp och grymma svek. Historien ­börjar djupt inne i den afrikanska regnskogen, där tjuv­jägare tar en gorillaunge till fånga. Hon får ­namnet Sally Jones och smugglas till Europa på ett ångfartyg. I Istanbuls basar säljs Sally Jones till den mystiska Frau Schultz, som lär upp ­henne till en mästerlig juveltjuv. Och plötsligt är Sally Jones jagad av Istanbulpolisens skarpaste hjärna – kriminalkommissarie Xavier Buda.

Ett visuellt, humoristiskt och spännande äventyr för hela familjen som tar med publiken på en resa från den djupa djungeln till Singa­pores hamnkvarter och vidare till New Yorks sky­skrapor. En fartfylld och stämningsfull föreställning ­befolkad av egensinniga och förunderliga figurer. 

Legenden om Sally Jones är en dramatisering av Jakob Wegelius Augustprisvinnande bok med samma namn. Den nyskrivna musiken till föreställningen är skapad av erkända musikern och sångaren Lars Demian.

Föreställningen regisseras av Pelle Öhlund som verkat som bejublad dramatiker och regissör runt om i landet sedan mitten på 90-talet och har bland annat belönats med Thaliapriset. ­Legenden om Sally Jones blir hans första uppsättning på Örebro Teater.

Föreställningen görs i samarbete med Dalateatern. Rekommenderas från 7 år. OBS. Det röks ofarliga teatercigaretter i föreställningen.

SPELDATUM

SPELDATUM SKOLA

  • 23 mar 202423 maj 2024

SPELTID

65 minuter

INFORMATION

Föreställningen görs i samarbete med Dalateatern.

OBS. Det röks teatercigaretter i föreställningen. Röken är ofarlig.

PRIS:
Ordinarie: 150:– inkl. serviceavgift.
Ung/student: 100:– inkl. serviceavgift.
Barn: 100:– inkl. serviceavgift.

SCEN: Stora scenen, Storgatan 1

Rekommenderas från 7 år.

SKOLTURNÉ:
På skolturné i Örebro län vecka 16–21, 2024. Vill du ha mer information om teaterpedagogik kopplat till våra föreställningar? Läs mer här.

FÖR FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN:
Jenny Tallén
Email: skolbokning@orebroteater.se
Telefon: 076-579 14 80

MEDVERKANDE & PRODUKTION