Dödsfällan

En mordthrillerkomedi värd att döda för.

Efter åtskilliga sågningar och fiaskon på de stora teaterscenerna kan den kända pjäsförfattaren Sidney Bruhls (spelad av Linus Lindman) olyckligt konstatera att han slutligen blivit en föredetting. En dag dimper ett manus ner i brevlådan. 

Pjäsen heter Dödsfällan, är skriven av en av hans studenter (spelad av Dejmis Rustom Bustos), och är fullständigt genial. Så pass genial att den hade kunnat vara Sidneys biljett tillbaka till framgång. Det är bara ett problem – det är inte han som skrivit pjäsen. 

Men hur långt är man villig att gå för berömmelse, framgång och status? 

Skulle det kanske till och med vara värt att döda för? 

Dödsfällan av Ira Levin, (författare bakom verk som Rosemarys baby och The Stepford wives) anses vara en av de största succéerna på Broadway genom tiderna, där den spelades i över fyra år. Pjäsen tar fasta på de grundläggande komponenterna i thrillers och skräckhistorier; mord, bedrägeri, dialog med skarpa, olycksbådande undertexter och gastkramande handling. Men pjäsen tillåter sig också att vara en medryckande komedi med knivskarp situationshumor och snabba oväntade vändningar i händelseförloppet. 

I uppsättningen på Örebro Teater blir föreställningen en spännande genrelek som vrider och vänder på självupptagenheten och dess konsekvenser. 

Föreställningen regisseras av Örebro Teaters konstnärliga ledare Rikard Lekander. Förra säsongen regisserade han Edward Albees, Vem är rädd för Virginia Woolf? och Jekyll vs Hyde på Örebro Teater. 

Här kommer det korta svaret på frågan du säkert vill ha svar på (…) Ja, gå och se Dödsfällan på Örebro teater.

– Carina Tenor, NA

Iskall spänning, blixtsnabba tvärvändningar och oförutsägbar handling. Så är Ira Levins ”Dödsfällan” och Rikard Lekander visar sin mästerliga spänningsbegåvning i regin av den. 

– Martin Dyfverman, Kulturdelen/Länsradion

SPELDATUM

SPELTID
3 timmar inklusive paus.

INFORMATION

Ingår i abonnemang 2022/2023

Det förekommer höga ljud, blinkande ljus och konstgjort blod i föreställningen.

Kindmikrofoner används på denna föreställning.

Syntolkning 27 oktober.
OBS. Syntolkningen påverkar inte publikupplevelsen i övrigt.

PRIS:
Ordinarie 350:– inkl. serviceavgift.
Ung/student 190:– inkl. serviceavgift.

PAUSFIKA:
Förbeställ ditt pausfika här.
Pausfikat serveras i Caféet en trappa upp. Pausen är 20 min.

SCEN: Stora scen

MEDVERKANDE & PRODUKTION

Fanny Färingö är praktikant från Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet