Teateråret 2023–2024

Kära publik! Det är mig ett stort nöje att äntligen få presentera nästa teatersäsong för er. En säsong som är en sprängfylld blandning av klassiker, nyskrivet, familjeföreställningar, länsturnéer, soppteater, berätterier, spokenword, afterwork-teater, teckenspråksteater, med mera.

På teaterns stora scen ger vi tre varierade och mäktiga teaterupplevelser under säsongen. August Strindbergs kanske mest älskade pjäs Ett Drömspel får återuppstå i en visuellt sinnlig och filmiskt berättad bearbetning för vår tid. Himlavalvet, Lucy Kirkwoods nyskrivna succépjäs från National Theatre i London, får Sverigepremiär med hela femton skådespelare i ensemblen(!), storslagen dekor och historiska kostymer. Ett mångbottnat och spännande rättegångsdrama som inte kommer lämna någon oberörd. Sist ut är en av världsdramatikens stora skådespelarpjäser, Linje Lusta av Tennessee Williams. Pjäsens närmast ikoniska huvudroller – Blanche, Stella och Stanley porträtteras av Malin Berg, Nathalie Sundelin och Peter Perski.

Om du är en av alla dem som valt att bli abonnent bjuds du också in till extra evenemang under säsongen – konstnärliga samtal, fikabjudningar och exklusiva erbjudanden till övriga föreställningar på repertoaren. Jag hoppas och tror att ni alla kommer hitta upplevelser att uppskatta och minnas i årets rika repertoar.

Allt gott har ett slut, och den här säsongen blir den sista för mig som konstnärlig ledare på teatern. Jag vill passa på att tacka er alla i publiken för de här sex åren på Örebro Teater. Det har varit ett sant nöje för mig att träffa er alla i salongen under åren. Att få ta del av ert stora teaterintresse. Det kommer jag för alltid att bära med mig. Hoppas vi ses även under kommande säsong.

Från oss alla på teatern, varmt välkomna och mycket nöje!

Rikard Lekander
Konstnärlig ledare
Örebro Teater

Läs årets säsongsbroschyr: