Monster och gudar på Knossos taverna

Den grekiska mytologin berättad ur skurkarnas perspektiv.

En stilla strand. Ett gammalt olivträd. En nedgången restaurang. Och sex tjuriga vidunder. Vad har Minotaurus, Cyklopen och Medusa gemensamt? De är alla monster som människorna någon gång besegrat och som nu möts för att tala ut om människornas futtighet.   

Monster och gudar på Knossos taverna är en föreställning för hela familjen om de grekiska monster som tröttnat på att spela skurkar i hjältarnas sagor. Här möts de och delar minnen och upplevelser – sagor och skrönor från den grekiska mytologin. 

Via de grekiska berättelserna om människornas kamp och vedermödor får vi ta del av historier om mänskliga misstag, heroiska insatser och ständig längtan efter kärlek.  

Monster och gudar på Knossos taverna är regisserad av Py Huss-Wallin som regisserat en mängd uppmärksammade föreställningar på bland annat Turteatern och Dramaten. Hon utsågs till årets ”genombrottare” 2016 av Tidningen Vi och tilldelades 2016 Stockholm stads kulturstipendium med motiveringen: ”Py Huss-Wallin sätter avtryck inom Stockholms teaterliv med rolltolkningar som synliggör och frilägger sidor av maskulinitet och femininitet. Fräckt, friskt och med ständigt utmanande blick utvecklar hon scenkonstens alla skrymslen och vrån.” Py skapade och regisserade föreställningen Min häst på Örebro Teater 2021. 

Rekommenderas från 6 år. OBS. Som publik sitter du på kudde på golvet, begränsat antal stolar finns. Kontakta biljettkassan vid behov av stol eller rullstolsplats.

SPELPERIOD SKOLA

  • 28 apr 202305 jun 2023

SPELTID

60 minuter inklusive insläpp.

INFORMATION

PRIS:
Ordinarie: 120:– inkl. serviceavgift.
Ung/student: 100:– inkl. serviceavgift.
Barn: 100:– inkl. serviceavgift.

SCEN: Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19

Rekommenderas från 6 år. OBS. Som publik sitter du på kudde på golvet, begränsat antal stolar finns. Kontakta biljettkassan vid behov av stol eller rullstolsplats.

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:
Spelas för årskurs 1–3 under veckorna 17–23.

FÖR FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN:
Jenny Tallén
Email: skolbokning@orebroteater.se
Telefon: 076-579 14 80

MEDVERKANDE & PRODUKTION

Teaterpedagogik i samband med våra skolföreställningar

I samband med våra skolföreställningar går det att boka in vår teaterpedagog Lisa Arenö. Eleverna kommer att få arbeta med övningar och samtal från de teman föreställningen tar upp. Arbetet tar 40 minuter. För frågor, kontakta Lisa på lisa.areno@orebroteater.se.