Kalkon i en resväska

Ruelse, längtan och artisteri som kört av Inlandsbanan.

OBS. Spelas på Lilla scenen (Nya China) på Storgatan 19.

Att spela en pjäs av Staffan Göthe är som att slunga en tusenbottnad bumerang rakt ut bland stjärnbilderna, och se den komma tillbaka översållad av stoft och fjäll från mullrande språkstratosfärer och framkaskaderande nebulosor. 

Den här gången kraschlandar vi på stranden utanför hotell Stella di Mare, där Bonnie och John-Anders (spelade av Malin Berg och Peter Perski) gör sitt bästa för att hitta ett rum med plats för alla deras medhavda effekter och känslosprång. Omedelbart kantrar situationen när Stigbjörn Stigbjörnsson (spelad av Jonas Kruse) – eller Stytteston Stöttestatta, som John-Anders envisas med att kalla honom – sticker fram sin gäckande bockfot. Kan han ersätta den oersättlige, den mytomspunne, den av livets framfart krossade tusenkonstnären Wannah Trobo? 

Den nyskrivna Kalkon i en resväska blir Martina Montelius tredje uppsättning av en Staffan Göthe-pjäs. Efter succéerna med Stjärnan över Lappland 2005 och Kvart i fem-Ekot 2010 får trestegsraketen äntligen fullbordas. Kalkon i en resväska produceras i samarbete med Teater Brunnsgatan Fyra där Martina Montelius är konstnärlig ledare.

OBS. Föreställningen spelas på Lilla scenen (Nya China) på Storgatan 19.

”Martina Montelius har i sin regikonst ofta visat briljans i detta, att få skådespelarna att släppa alla hämningar, utan att släppa skärpan. Och dessa tre gör det fenomenalt. I stället för att bli ytligt blir det hela djupt rörande.”

Amelie Björck, Aftonbladet

”Örebroarna har fått en riktig senhöstpresent i Staffan Göthes ’Kalkon i en resväska’, välfångad i Martina Montelius regihänder.”

Sara Granath, Svenska Dagbladet

SPELDATUM

SPELTID

1 timme och 50 minuter. Ingen paus.

INFORMATION

Ingår i abonnemang 2022/2023

Syntolkning 18 januari.
OBS. Syntolkningen påverkar inte publikupplevelsen i övrigt.

PRIS:
Ordinarie: 320:– inklusive serviceavgift.
Student 160:– inklusive serviceavgift.

SCEN: Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19

MEDVERKANDE & PRODUKTION