Jekyll vs Hyde

En thrillerföreställning för mellanstadiet som vänder och vrider på frågan om människans undertryckta sidor och sociala masker. 

I en nära framtid råder äntligen lag, ordning och disciplin. Men det viskas om en monstruös gestalt på stadens dimmiga gator. En fruktansvärd, gåtfull individ vid namn Mr Hyde som skapar kaos var han är går. Privatdetektiven Jekyll får i uppdrag att hitta honom, men han inser snart att svaret på gåtan kanske har mer med honom själv att göra än han är bekväm med. Är Mr Hyde en avvikande psykopat som måste bekämpas, eller en oundviklig del av oss alla?

Behöver vi rentav vårt inre monster ibland? En thrillerföreställning för mellanstadiet som vänder och vrider på frågan om människans undertryckta sidor och sociala masker. 

Jekyll vs Hyde är en spännande, atmosfärisk och mörkt poetisk berättelse inspirerad av Robert Louis Stevensons skräckklassiker Dr Jekyll och Mr Hyde. Bakom dramatiseringen står Gustav Tegby, en av Sveriges mest uppskattade dramatiker som skrivit ett tjugotal pjäser och som spelats på en mängd olika teatrar både i Sverige och utomlands. Hans romandebut Beröringen hyllades unisont av kritikerna och nominerades till Norrlands litteraturpris och han är också en av författarna bakom radioserierna Marvinter och De dödas röster. 

Föreställningen regisseras av Rikard Lekander, skådespelare, regissör och Örebro Teaters konstnärlige ledare, som bland annat startade Sveriges första professionella skräckteater, Farozonen, 2009. Tillsammans med Gustav Tegby har han bland annat regisserat skräckmusikalen Necronomicon 2013 på Unga Dramaten. 

Föreställningen ges i samarbete med Dalateatern. Spelas på turné i Örebro län, för årskurs 4–6 våren 2022.
Offentlig föreställning 7 maj.

OBS. Rökmaskin och blinkande ljus förekommer i föreställningen.

SPELDATUM

SPELPERIOD SKOLA

  • 19 apr 202220 maj 2022

SPELTID
55 minuter

INFORMATION

PRIS:
Vuxen: 100:–
Barn: 80:–

OBS. Rökmaskin och blinkande ljus förekommer i föreställningen.

SCEN: Lilla scenen, Nya China, Storgatan 19

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR
Spelas på turné för årskurs 4–6 under veckorna 16–20 2022.

FÖR FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN:
Jenny Tallén
Email: skolbokning@orebroteater.se
Telefon: 076-579 14 80

MEDVERKANDE & PRODUKTION

Örebro Teater erbjuder teaterpedagog

I samband med våra skolföreställningar erbjuder vi nu för- och efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog och publikvärd, Emma Andersson. Vi ger er möjligheten att lära er mer om teaterns grunder, samt hur ni kan motivera eleverna att tänka ännu mer kreativt, använda sin fantasi, samarbetsförmåga, koncentration, sitt kroppsuttryck och sin röst. Tillsammans ger vi dem verktyg som de kan ha nytta av på skoltid såväl som i sin vardag. För frågor, kontakta Emma på emma.andersson@orebroteater.se.