Förvandlingen

En oförutsägbar och fartfylld föreställning om kroppslig förändring. 

När Gregor (spelad av Fabian Hedlund) och Greta (spelad av Ellen Vestermark) vaknar på sin 13-årsdag av att familjen uppvaktar dem med tårta och paket får Gregor panik. Greta ser inte ut som vanligt! Hennes öron har vuxit massor över en natt. Hon ser lite ut som – en gris?! Gregor drar upp Gretas huva över öronen och lyckas övertala familjen att fira dem senare. Men så fort familjen stängt dörren bakom sig letar sig en luden apsvans fram ur Gregors byxor. Vad händer?! 

Följ med Gregor och Greta genom denna galna dag när hela deras värld blir upp- och nervänd och se till vilken gräns de går för att lösa förbannelsen. 

Förvandlingen är skriven av dramatikern och dramaturgen Ninna Tersman. Ninna har varit verksam som dramatiker sedan 2001 och hennes pjäser har satts upp av många teatrar, inklusive Riksteatern, Uppsala Stadsteater, Norrbottensteatern, Regionteater Väst, Ung Scen Öst, Västerbottensteatern samt av flera frigrupper. Några teman som ofta återkommer är orättvisa, maktförhållanden och människors fördomar. 

För regin står Örebrodottern Chantale Hannouch, manusförfattare, teater- och filmregissör, utbildad på Notre Dame University i Libanon. Chantale har bland annat regisserat Biet i Huvet på Byteatern Kalmar Länsteater och turnerat som regissör på föreställningen Kality för Riksteatern. Chantale har bland annat vunnit pris för ”bästa film” på Live at Hearts filmfestival och tävlat med en kortfilm på Cannes Films Festival. Hon har tidigare regisserat högstadieföreställningen Du har hela livet, Habibi på Örebro Teater. 

Rekommenderas från 10 år.

SPELDATUM

SPELPERIOD SKOLA

  • 27 sep 202202 dec 2022

SPELTID
45 minuter

INFORMATION

PRIS:
Ordinarie: 120:– inkl. serviceavgift.
Ung/student: 100:– inkl. serviceavgift.
Barn: 100:– inkl. serviceavgift.

SCEN: Caféscenen

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:
Spelas som klassrumsföreställning på turné i länet för årskurs 7–9 under veckorna 39–48. Föreställningen har en speltid på 45 minuter plus efterarbete med teaterpedagog på 40 minuter. Läs mer här.

FÖR FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN:
Jenny Tallén
Email: skolbokning@orebroteater.se
Telefon: 076-579 14 80

MEDVERKANDE & PRODUKTION

Teaterpedagogik i samband med våra skolföreställningar

I samband med våra skolföreställningar ingår efterarbete tillsammans med vår teaterpedagog Emma Andersson Bogren och möte med skådespelarna. Eleverna kommer att få arbeta med övningar och samtal från de teman föreställningen tar upp. Arbetet tar 40 minuter och ingår när ni bokar föreställningen. För frågor, kontakta Emma på emma.andersson-bogren@orebroteater.se.

Hjälporganisationer att vända sig till: