Comedy Queen

En gripande skrattspegel om sorg. 

”Jag ska få funny bones. Jag ska byta ut vartenda halvtrist ben min kropp mot ett superroligt. Mitt liv hänger på det. Jag överdriver inte. Jag kommer inte överleva utan. Min strategi är enkel. Mamma misslyckades med livet. Och dog. Jag tänker lyckas med livet. Och överleva. Ett sätt att lyckas måste vara att inte göra samma saker som mamma gjorde. Att lära sig av hennes misstag och göra tvärtom. Därför har jag gjort en överlevnadslista. Jag kallar den: ’SAKER JAG MÅSTE GÖRA FÖR ATT ÖVERLEVA’ 

Och viktigast på listan: Mamma var deprimerad och grät typ oavbrutet. Hon fick andra att gråta. Hon får fortfarande folk att gråta fast hon inte längre lever. Ibland när pappa duschar hör jag att han gråter. Jag tror att han tror att det inte hörs. Men det gör det. Jag tänker aldrig gråta. Aldrig. Och jag tänker inte få andra att gråta. Jag tänker få folk att skratta. Jag ska få pappa att skratta igen. Det är min mission. 

Jag Sasha Rein skall bli COMEDY QUEEN.” 

Comedy Queen handlar om Sasha som precis fyllt tolv. Hon försöker efter egen förmåga hantera sorgen efter sin mammas självmord. Genom att försöka göra och vara precis motsatsen till det hennes mamma gjorde och var är hon övertygad om att hon till slut kommer lyckas med livet. Berättelsen är hjärtskärande sorglig och hejdlöst rolig. Men framförallt är den hoppfull då den visar att ur den djupaste av sorg kan det komma både humor och livsglädje. 

Comedy Queen är skriven av Jenny Jägerfeld. Boken filmatiserades tidigare i år och vann kristallbjörnen på filmfestivalen i Berlin. Nu blir historien för första gången teater och för bearbetning och regi står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro Teater bland annat innefattar Den unge Werthers lidanden och Bomaye! Maria, Bomaye! 

Rekommenderas från 8 år.

”Ensemblen har ett driv och snärtigt agerande och skapar en tonträff som uppskattas av den unga publiken.

Rebecca Plymholt är föreställningens självklara centrum och bjuder på en bedårande Sasha, som kastas mellan trots, snabba skämt och djup sorg, väl understödd av övriga ensemblen”.

Benny Abrahamsson, Recensent

SPELDATUM

SPELPERIOD SKOLA

  • 02 dec 202225 jan 2023

SPELTID

80 minuter

INFORMATION

PRIS:
Ordinarie: 120:– inkl. serviceavgift.
Ung/student: 100:– inkl. serviceavgift.
Barn: 100:– inkl. serviceavgift.

SCEN: Stora scenen

Efter boken Comedy Queen av Jenny Jägerfeld, enligt avtal med Grand Agency.

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:
Spelas för årskurs 4–6 under veckorna 49–5.

FÖR FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN:
Jenny Tallén
Email: skolbokning@orebroteater.se
Telefon: 076-579 14 80

Blev du berörd av föreställningen? Det finns alltid någon att prata med.

MEDVERKANDE & PRODUKTION

Teaterpedagogik i samband med våra skolföreställningar

I samband med våra skolföreställningar går det att boka in vår teaterpedagog Lisa Arenö. Eleverna kommer att få arbeta med övningar och samtal från de teman föreställningen tar upp. Arbetet tar 40 minuter. För frågor, kontakta Lisa på lisa.areno@orebroteater.se.