Vi presenterar teateråret 21–22

Örebro Teater släpper programmet för spelåret 2021–2022 och hoppas på att åter få välkomna publiken i salongerna. I repertoaren ryms stora namn som tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg och två av Europas främsta scenkonstnärer, Nikita Milivojević och Amalia Bennett. Biljettsläpp 4 september 2021.

Nytt för spelåret är också öppnandet av en experimentscen – Studion. Örebro Teater har nu fyra scener och går på turné med ett antal föreställningar under året. 

– Pånyttfödelse är temat för repertoaren det här året och i temats anda så välkomnar vi på Örebro Teater åter publiken med en stor bredd av föreställningar både på våra scener och på turné. Min förhoppning är att repertoaren möter upp det uppdämda behovet hos publiken, och oss, att åter uppleva teater och scenkonst live igen, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

Årets program innehåller bland annat en vital klassikertolkning av Hjalmar Bermans Chefen Fru Ingeborg med Ing-Marie Carlsson, en efterlängtad nypremiär av Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? med Katarina Ewerlöf och Jakob Eklund i huvudrollerna, en nyskriven, psykologisk dramakomedi av den tyske manusförfattaren och regissören Marius von Mayenburg och en musikalisk drömresa genom Shakespeares drömvärldar, regisserad av Nikita Milivojević och koreograferad av Amalia Bennet.

– I repertoaren så återfinns psykologiskt djupgående kammarspel, visuellt fantasifulla drömspel och komiskt förhöjda skrattspeglar. Pjäser som alla på ett eller annat sätt skärskådar mänskliga beteenden, drömmar, fördomar och fantasier. En medvetet kontrastrik repertoar där vi via fantasierna får syn på verkligheten och vice versa, säger Lekander.

Den nya experimentscenen Studion invigs i samband med premiären av Kung Lear, den 30 oktober – med bearbetning och regi av Anna Pettersson.

Örebro Teater släpper årets biljetter den 4 september.

LÄS MER OM TEMAT 2021–2022.


PRESSMEDDELANDE PROGRAMSLÄPP.