Teaterfestival för unga i Örebro

När Riksteaterns projekt LÄNK går av stapeln 18–20 mars står Örebro Teater som arrangör för den regionala festival där unga ensembler får chansen att spela nyskriven dramatik av kända dramatiker på en professionell scen.

LÄNK drivs av Riksteatern nationellt och ska vara en bro mellan skola, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. Genom att vara lokal arrangör bidrar Örebro Teater till att stötta unga amatörer och bygga relationer till framtidens scenkonstnärer.

Som lokal arrangör bistår bland annat Örebro Teater med konstnärlig personal som besöker de grupper som deltar i festivalen, för att ge professionell feedback och hjälp. Teatern tar också emot dem under en festivalhelg där de får spela upp sina föreställningar inför andra ungdomar och en professionell feedbackgrupp, bestående av Örebro Teaters konstnärlige ledare Rikard Lekander och skådespelare och regissör Hans Christian Thulin. Under helgen bedrivs också workshops, spelkvällar och trerätters middag med röda mattan – allt för att deltagarna ska få en glimt av den professionella yrkesvärlden och ett vidare intresse att verka inom branschen i framtiden.

– Det är betydelsefullt för oss på Örebro Teater att parallellt med våra egna produktioner också finnas som stöd och inspiration för alla som är engagerade i amatörteaterverksamhet i länet. LÄNK är ett projekt där möten kan ske mellan amatörer och professionella och det ger lust och liv åt båda håll, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

LÄNK är kostnadsfritt att delta i och är en länk mellan professionella institutioner och amatörteatern/skolan, tillsammans bildar vi och främjar framtidens scenkonstnärer.

Läs mer om LÄNK här.