Örebro Teaters vd avslutar sitt uppdrag

Örebro Teaters vd Petra Weckström meddelar idag, tisdag, att hon avslutar sitt uppdrag som verkställande direktör på teatern. Styrelsens arbetsutskott startar nu upp en rekryteringsprocess för att anställa ny vd. Weckström har 6 månaders uppsägningstid.

Petra Weckström har varit verksam på Örebro Teater sedan 2011, då hon anställdes som administrativ chef. Hon tillträdde som vd i oktober 2014.

– Efter snart 10 år på Örebro Teater tittar jag tillbaka på roliga och intensiva år. Jag bär med mig fantastiska föreställningar, viktiga utvecklingsprojekt, möten och samtal som gjort folk modiga nog att tänka och agera utanför sina vanliga banor. Teatern spelar en viktig roll i samhället. Som vd har jag bland annat aktivt jobbat för tvärsektoriella samarbeten där tankesmedjan DoIT är det tydligaste exemplet. En mötesplats som kombinerar nätverksskapande, kultur, forskning och praktik och en strävan efter att lära och bidra till varandras arbeten, säger Petra Weckström.

– Nu siktar jag mot nya utmaningar och känner en stor stolthet över vad jag och alla som jag jobbat med under åren utfört tillsammans, fortsätter hon.

Nu påbörjar styrelsens arbetsutskott rekryteringen av en ny vd.

– Petra har lagt ner ett stort jobb på teatern, och jag blev överraskad när hon meddelade att hon ville gå vidare, men just nu är teatern i ett stabilt läge och jag har full respekt för hennes val. Jag är väldigt stolt över teatern och den resa man gjort, säger Örebro Teaters styrelseordförande Lennart M Pettersson.

– Styrelsen har nu beslutat att tillsätta en rekryteringsgrupp bestående av arbetsutskottet för att ta rekryteringsprocessen vidare, och jag känner mig trygg med att vi kommer att hitta en bra lösning på detta, fortsätter han.

För frågor kontakta:

Lennart M Pettersson, styrelseordförande, tlf: 070-666 47 49
Petra Weckström, vd Örebro Teater, tlf: 070-689 299 10