Örebro Teater släpper spelåret 2023–2024

I repertoaren ryms storslagen Sverigepremiär av Lucy Kirkwoods Himlavalvet tillsammans med Västmanlands Teater, en visuell bearbetning av August Strindbergs Ett Drömspel med Sara Sommerfeld i huvudrollen och urpremiär för Allt om Kerstin, ur den älskade Kerstin-serien. Dramatiserad av Helena Hedlund själv, som också innehar en av rollerna.

August Strindbergs kanske mest älskade pjäs Ett Drömspel får återuppstå i en visuellt sinnlig och filmiskt berättad bearbetning för vår tid.  Himlavalvet, Lucy Kirkwoods nyskrivna succépjäs från National Theatre i London, får Sverigepremiär med hela femton skådespelare i ensemblen, storslagen dekor och historiska kostymer. Ett mångbottnat och spännande rättegångsdrama som inte kommer lämna någon oberörd. Sist ut är en av världsdramatikens stora skådespelarpjäser, Linje Lusta av Tennessee Williams. Pjäsens ikoniska huvudroller – Blanche, Stella och Stanley porträtteras av Malin Berg, Nathalie Sundelin och Peter Perski.

Säsongen 2023–2024 är en sprängfylld blandning av klassiker, nyskrivet, familjeföreställningar, länsturnéer, soppteater, berätterier, spoken word, afterworkteater, teckenspråksteater, med mera.

– Årets repertoar är en fantasifull mischmasch av klassiker och nyskrivet, visuellt och textburet, verklighetsflykt och verklighetsförankring. Storslagna berättelser och samarbeten varvas med finstämda nära teaterupplevelser. I en tid präglad av krig och ekonomisk otrygghet behöver teatern ge publiken mod, lust, och tröst. Till alla oavsett ålder, erbjuder vi därför en oas av reflektion och upplevelser som kan mjuka upp det kalla och hårda som präglar vårt samhälle just nu. Det är min förhoppning med årets repertoar. Att ge en droppe humanism i det smaklösa hav som kallas krigstider, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare Örebro Teater.

Den 10 juni bjuder teatern in till säsongspresentation på Stora scenen, kl. 13.00 respektive 16.00. Där får publiken möta skådespelare och regissörer från kommande säsong, bland andra Sara Sommerfeld och Marie Parker Shaw.

För intervjuförfrågningar kontakta Karin Schöllin, karin.schollin@orebroteater.se eller 0730-44 98 53.

LÄS PRESSMEDDELANDET HÄR.