Örebro Teater samarbetar med Rädda Barnen

Barnen i Ukraina är i desperat behov av hjälp. Hundratusentals familjer tvingas fly under fasansfulla förhållanden. Örebro Teater inleder nu ett samarbete med Rädda Barnen där våra besökare får möjlighet att bidra till Rädda Barnens livsviktiga arbete. I samband med fyra föreställningar av The Last Dream of William Shakespeare finns Rädda Barnen på plats på Örebro Teater.

– Vi har alla sett de fruktansvärda bilderna från Ukraina och det är en självklarhet för oss på Örebro Teater att göra det vi kan för alla drabbade barn. Mitt i all misär som kriget medför är vi glada att hitta ett samarbete med Rädda Barnen för att bidra till deras livsviktiga arbete, säger Stina Westerberg, VD på Örebro Teater.

Rädda Barnen är på plats vid föreställningarna av The Last Dream of William Shakespeare 9, 12, 13 och 14 april. Var med och bidra – din gåva räddar barns liv!

Mer om situationen:

Våldet eskalerar i Ukraina och alla barn i landet är i omedelbar fara. Flyganfall och raketattacker har förstört skolor, sjukhus och bostäder och det kommer rapporter om att barn dödats och skadats. Över tre miljoner människor har flytt från landet – och siffrorna stiger för varje minut. Barn och familjer som tvingas fly behöver akut hjälp med tak över huvudet, mat, rent vatten och varma kläder. Situationen är extra allvarlig nu när det är minusgrader i flera delar av landet. 

Barn riskerar även att komma bort ifrån sina föräldrar i kaoset. Ensamma och skyddslösa barn riskerar att bli utsatta för övergrepp och trafficking.