Mörk dramakomedi av Marius von Mayenburg på Örebro Teater

Nyskriven psykologisk dramakomedi av den tyske dramatikern och regissören Marius von Mayenburg först ut när Örebro Teater ska presentera säsongen 2021–2022. Föreställningen Ex är en samproduktion med Riksteatern. Premiär 22 januari 2022.

Utifrån sett är de det perfekta paret med en perfekt familj. Men så en natt dyker mannens ex-flickvän upp i deras hem och plötsligt förvandlas tillvaron till en mardrömsaktig spiral av påståenden, avslöjanden och förnedring. Ex är en nyskriven psykologisk dramakomedi av den framstående tyske dramatikern och regissören Marius von Mayenburg. 

Marius von Mayenburg anses vara en av Europas mest intressanta dramatiker och hans pjäser har översatts till mer än 30 språk. Bland titlarna märks Den fuleMartyren och Perplex. Nästa spelår är han aktuell med Exsom är specialskriven för Örebro Teater och som Mayenburg själv regisserar. 

– Att en av samtidsdramatikens främsta dramatiker skriver och regisserar ett nytt verk för oss på Örebro Teater är fantastiskt roligt. Pjäsen är ett medryckande och vitalt kammarspel som vrider och vänder på tvåsamhetens många normer och baksidor. Det är igenkännbart, dråpligt och oerhört underhållande i sin svärta. Jag ser fram emot att ge vår publik ännu en upplevelse i världsklass på hemmaplan, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare vid Örebro Teater.

Premiär på Örebro Teater den 22 januari 2022. Biljettsläpp 4 september 2021. Läs mer om föreställningen här.
Resterande program för spelåret 2021–2022 släpps 25 maj.

Manus och regi: Marius von Mayenburg
Scenografi & kostym: Nina Wetzel
Dramaturg: Ninna Tersman

Medverkande: Emma Broomé, Andreas Kundler och Hanna Lekander 

För intervjuförfrågningar, kontakta Karin Schöllin, karin.schollin@orebroteater.se eller 0730-44 98 53.