Med demokratin i fokus

 Kulturhuset Sjöängen och Örebro Teater är stolta att fortsatt bjuda in till Demokrati-samtal — en samtalsserie om demokratin. Vid två kvällstillfällen under våren kommer inbjudna gäster samtala och dela med sig av tankar om den grund vårt samhälle vilar på. Arrangemangets syfte är att verka för ökad kunskap och förståelse samt bidra till ett öppet och respektfullt samtalsklimat i samhället. 

 — Hösten på Sjöängen gav mersmak. Nu står fler spännande gäster på tur att träffas i samtal med varandra och publiken. Vi borrar vidare i frågan om det demokratiska samhällets utveckling och hoppas att vårens samtal ska väcka nya tankar och engagemang, säger Stina Westerberg, vd på Örebro Teater som också modererar samtalen. 

 — Vi är glada och stolta att fortsätta denna samtalsserie tillsammans med vår länsteater, säger Daniel Eriksson, förvaltningschef för kultur, evenemang och fritid på Askersunds kommun. Ett av målen nämnden antagit för året är att stärka det demokratiska perspektivet och den kulturella och konstnärliga utvecklingen i samhället och i livsmiljön. Frågan om vi tar vår demokrati för given är fortfarande aktuell, säger Daniel Eriksson och hälsar att oavsett var man bor är man varmt välkommen dessa kvällar. 

27 februari

 Kvällens gäster är Jens Hedenborg, polisintendent och chef för lokalpolisområde Hallsberg, och Henrik Andershed, professor i psykologi och kriminologi vid Örebro Universitet. 

16 april

Inbjudna gäster är Ingrid Lomfors, historiker och före detta chef för Forum för levande historia och Py Huss Wallin, ny konstnärlig ledare vid Örebro Teater. 

Moderator Stina Westerberg, vd vid Örebro Teater samtalar med historiker/journalist/fd. biträdande riksbibliotekarie Lars Ilshammar och Nerikes Allehandas chefredaktör Anders Nilsson.

Tid: 18.30–20.00
Lokal: Foajéserveringen, plan 2, Kulturhuset Sjöängen, Askersund
Fri entré och serveringen är öppet!
Arrangör: Kulturhuset Sjöängen & Örebro Teater

Kontakt: 

Daniel Eriksson, Kulturhuset Sjöängen, 0583-811 71 

Stina Westerberg, Örebro Teater, 070-225 66 85 

Bilder kan fås av anette.muntzing@askersund.se