Malin Berg får kungens medalj Litteris et Artibus

H.M. Konungen har i dag, på Karl-dagen 28 januari 2024, beslutat om medaljförläningar för medaljen Litteris et Artibus. Malin Berg, skådespelare i den fasta ensemblen vid Örebro Teater får medaljen Litteris et Artibus för framstående konstnärliga insatser som skådespelare. Medaljen delas ut den 21 februari 2024.

Litteris et Artibus instiftades 1853 av kronprins Carl (XV). Litteris et Artibus är latin och betyder vetenskap och konst. Medaljen utdelas för framstående konstnärliga insatser inom främst musik, scenisk framställning och litteratur.

– Det är naturligtvis fantastiskt roligt. Att få bekräftelse då och då för sitt arbete sporrar och ger motståndskraft till stundom sviktande självförtroende. Så jag tackar ödmjukast för denna utmärkelse, säger Malin Berg, skådespelare.

– Att Malin Berg får medalj för sina framstående insatser inom skådespeleri känns både glädjande och oerhört välförtjänt. En hedrande utmärkelse till en enastående teatermänniska som vigt stora delar av sin yrkesbana till Örebro Teater och publiken i Örebro län, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

– Hon har aldrig slutat vara nyfiken på yrkets många sidor. Ständigt lika närvarande i varje rollarbete och för varje målgrupp, ung som gammal.
Hennes exceptionella begåvning och yrkeskunnande har betytt oerhört mycket för Örebro Teater genom åren, men säkert också för länsbornas teaterintresse i stort. Jag är full av beundran för hennes konstnärskap och för alla fantastiska rollgestaltningar hon låtit publiken ta del av genom åren, fortsätter Lekander. 

Malin Berg är just nu aktuell i Linje lusta på Örebro Teater.

För mer information om medaljförläningarna läs här.

För intervjuförfrågningar, kontakta Karin Schöllin, kommunikationschef på karin.schollin@orebroteater.se. För pressbilder se hela pressmeddelandet på My Newsdesk.