Live at Heart på Örebro Teater

Festivalen Live At Heart är tillbaka. Barer, hotell, kyrkor, restauranger, teatersalonger, trädgårdar och Örebros gator fylls med livemusik igen. Örebro Teater är mycket glada att vara en del av årets festival och under lördagen (3 september) öppnar vi Stora Scenen och Studion för livemusik, lyrik och estradpoesi.

Program Stora Scenen, lördag 3 september

Lördag 19.00: Glenn Udéhn
Glenn Udéhn har sedan debutalbumet 2014 kallats för Göteborgs nya indieprins. 2018 kom uppföljaren “Det går åt helvete nu”, ett album som osade göteborgspop. Han har sedan sin debut synts till i SVT, på Kulturnyheterna, radio P3 och varit förband till bland andra Timo Räisänen, Thomas Stenström och Florence Valentin. Tidigare i år kom albumet ”En natt en dag en vecka en månad ett år ett liv”, där låten “Åren går med teven på” sjungs tillsammans med Love Antell.

Lördag 20.00: Mohlavyr
Den svenska multikonstnären Mohlavyr är känd för sitt experimentella sätt att kombinera sin musik med konst och konceptuella projekt. Hon har släppt tre studioalbum och ett livealbum. Hennes personliga och kreativa texter har uppmärksammats och prisats vid flera tillfällen. 2021 fick Mohlavyr Jeremias (Jeremiasstipiendiet) stipendium och 2015 vann hon Millencolin Music Prize. På Live at Heart 2022 uppträder Mohlavyr tillsammans med cellisten Silia Hahne.

Lördag 21.00: Meadows
Bakom aliaset Meadows gömmer sig den svenska låtskrivaren Christoffer Wadensten. De senaste åren har Christoffer turnerat flitigt på klubbar, festivaler och teatrar runt om i Skandinavien, Europa, Storbritannien och USA och byggt upp en stor efterföljare.

Lördag 22.00: Prinz Grizzley (AT)
Blues, honky tonk och melankolisk country är förmodligen inte det första man associerar med bergen i Österrike. Men det är precis vad publiken kan förvänta sig när Chris Comper går upp på scenen som Prinz Grizzley. Han framför musik från hjärtat. Ett hjärta starkt påverkat av ”berg, skogar, envishet, hjärtevärme, religiositet och en del av ett mycket enkelt liv”. Det är en blandning av österrikisk alpkultur uttryckt genom ljuden av Americana. 

Program Studion (entré mot Järntorget), lördag 3 september

Lördag 19.00: Live At Heart Lyric 

Medverkande poeter: Agneta Wistrand Rosendal, Charlotte Jansdotter, Anna Arvidsdotter, Ulrika Mohlin (”Mohlavyr”), Anna-Lova Rosell samt Sten Wistrand. Konferencier: Michael Horvath

Live At Heart Lyric är ett samarbete mellan Live At Heart och Litteratur Örebro Län, med syfte att lyfta fram lyriken som scenkonst och skapa en återkommande plattform för lokala och besökande poeter. Sedan 2021 sammanfattas bidragen till Live At Heart Lyric i en antologi med namnet Landstingspoesi. I år äger LAH: Lyric rum på Örebro Teaters nya scen ”Studion”. Michael Horvath, känd från Klubb Bubbla, deltar som konferencier.