Jazzen tar plats på Örebro Teater igen

Örebro Teater och Örebro Jazz & Beyond inleder nytt samarbete. Under hösten 2023 kommer en serie nyskapande- och contemporary livekonserter att arrangeras i Studion, teaterns experimentscen.

Under 50-talet huserade svartklubben ”Birdland” i källaren på Örebro Teater och ryktet säger att både Charlie Parker och Nat King Cole har gästspelat på den lilla källarscenen. Nu tar jazzen återigen plats på teatern och denna gång med ett antal nyskapande akter. Tre helkvällar med inramning av DJ-duon ”Knaster” som spelar jazzvinyl innan och efter konserterna.

– Det är helt logiskt att jazzen tar plats på Örebro Teater igen. På 50-talet låg den legendariska jazzklubben Birdland i källaren. Nu blir Studion platsen för alla jazzälskare. Vi är så glada över samarbetet, säger Stina Westerberg, VD på Örebro Teater.

Örebro Jazz & Beyond arrangerar professionell livemusik med fokus på att stärka oberoende musikers möjligheter att framträda, med ett program som ska återspegla det samtida musiklivet och uttryck som ligger i tiden.

– Den svenska jazzscenen kokar av energi och experimentlusta. Vi är glada över att samarbetet med Örebro Teater erbjuder en scen för detta, säger Ulrika Edsmalm, Örebro Jazz & Beyond.

8 september: Namna

12 oktober: Thomas Backman band

15 november: MISSNÖJE & Forkelid/Carlsson/Hielm