Hej Stina, vem är du?

Den 1 september 2021 fick Örebro Teater en ny VD. Vi tänker att fler än oss är nyfikna på vem Stina Westerberg är och hur hennes första tid i Örebro varit.

Hur har den första tiden som VD på Örebro Teater varit?

Spännande och full av glädje och arbetslust. Teatern är en generös arbetsplats och jag har känt mig så välkommen. Från starten av säsongen har tempot varit högt och alla har jobbat järnet för publikens återkomst till huset. Konstnärligt levererar vi på topp vilket märks i mediebruset men kanske framför allt genom den stora publiktillströmningen. 

Vilken är den största utmaningen för teatern framöver?

Den största utmaningen för en teater är att vara konstnärligt relevant och leverera föreställningar på högsta nivå. Det gäller för Örebro teater också. 

I det korta perspektivet, under det närmaste året, vill vi återetablera teaterns nätverk av arrangörer i länet och tillsammans med dem hitta vägar att nå ut till lokala scener med en del av våra föreställningar.

Långsiktigt, vad hoppas du kunna åstadkomma här på Örebro Teater?

Jag vill att teatern ska bli ännu mer etablerad runt om i länet men också nationellt. En förutsättning för det är att vi har en stark ekonomi. Här är relationen till våra uppdragsgivare otroligt viktig och vi behöver ha en samsyn kring de behov teatern har och hur viktigt det är med långsiktighet.

Teatern ska också vara en attraktiv arbetsplats. Det strävar vi efter varje dag. Mitt mål är att vi ska få ett större lugn i framtiden. Jag har gott hopp om att vi kommer dit.

Slutligen; har du hunnit lära känna Örebro och har du någon favoritplats?

Örebro är en jättemysig stad. Jag har redan flera favoritplatser:

Promenadvägarna runt Svartån. Det är otroligt vackert när man kommer fram till utloppet i Hjälmaren. Jag ser mycket fram emot att det ska frysa på. Då åker långfärdsskridskorna på.

Gymen – så glad över att mitt gymkort från Stockholm också går att använda i Örebro. 

Rosengrens och Lill-Annas Bageri (fast de har sin bas i Kumla) serverar supergoda luncher.

Min arbetsplats – Örebro Teater – förstås!