Följ med bakom kulisserna

Snart dags för premiären av Nästa andetag – ett romantiskt apokalypsdrama av Duncan MacMillan! Häng med bakom kulisserna och hör skådespelarna och regissören berätta mer om arbetet med föreställningen.

Nästa andetag (Lungs) av Duncan MacMillan är ett frenetiskt och rörande porträtt av bristfällig kärlek i en bristfällig värld, som ömsint exponerar neuroserna hos ett modernt par som kämpar för att lägga sina principer åt sidan. Publiken får sömlöst följa dem genom livet i denna pjäs om modern kärlek och klimatkrisen. Sedan den först iscensattes 2011 har föreställningen spelats världen över. Föreställningen får premiär på Stora scenen den 4 mars och regisseras av Olle Jernberg, en av teatersveriges mest anlitade och uppskattade regissörer. Medverkande är Maria Simonsson Thulin och Hans Christian Thulin.

– Vårens repertoar på Stora scenen undersöker inte minst klimatkrisens konsekvenser. I vår samtid, i våra nära relationer, och vad det gör med vår självbild. Jag hoppas våren bjuder vår publik på både galghumor och eftertanke, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare. 

REPORTAGE BAKOM KULISSERNA