Comedy Queen blir teater

Nu sätts Jenny Jägerfelds bok Comedy Queen upp som teaterföreställning för första gången. Den 2 december får den urpremiär på Örebro Teaters stora scen.

Comedy Queen är skriven av Jenny Jägerfeld och Augustprisnominerades 2018. Boken filmatiserades tidigare i år och vann kristallbjörnen på filmfestivalen i Berlin. Nu blir historien för första gången teater och för bearbetning och regi står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro Teater bland annat innefattar Den unge Werthers lidanden och Bomaye! Maria, Bomaye!.

 Det känns otroligt kul och hedrande att Örebro Teater sätter upp Comedy Queen. Jag är väldigt peppad på att se Sasha, Märta, Abbe, Ossi och dom andra få materialisera sig och komma till liv på en scen! säger Jenny Jägerfeld, författare.

Comedy Queen handlar om Sasha (spelad av Rebecca Plymholt) som precis fyllt tolv. Hon försöker efter egen förmåga hantera sorgen efter sin mammas självmord. Genom att försöka göra och vara precis motsatsen till det hennes mamma gjorde och var är hon övertygad om att hon till slut kommer lyckas med livet. Berättelsen är hjärtskärande sorglig och hejdlöst rolig. Men framförallt är den hoppfull då den visar att ur den djupaste av sorg kan det komma både humor och livsglädje.

– Comedy Queen är en fantastisk berättelse med lika delar skratt och sorg. Huvudpersonen Sasha är helt omöjlig att inte älska. Hon är smart, fruktansvärt rolig, skämmig, bedrövad, modig, jobbig, störig – en helt underbar utmaning för en skådespelare att gestalta. I berättelsen är Sashas uppdrag i livet att bli Comedy Queen – att få folk att skratta. Den missionen delar jag nog med henne och det inspirerade mig när jag ville göra teater av Comedy Queen, säger Hans Christian Thulin, dramatiker och regissör.

Premiär 2 december på Örebro Teaters stora scen.

MEDVERKANDE Jonas Hedlund, Katarina Krogh, Rebecca Plymholt, Dejmis Rustom Bustos, Maria Simonsson Thulin

BEARBETNING & REGI Hans Christian Thulin SCENOGRAFI & KOSTYMDESIGN Åsa B Cowburn LJUSDESIGN Joakim Brink MASK- & PERUKDESIGN Giovanni Indelicato AFFISCHFOTO Klara G

Spelperiod mellanstadiet: 2 december – 25 januari
Offentliga föreställningar: 27–30 december och 20 januari.