Sara Sommerfeld. Foto: Julia Berg

Sara Sommerfeld

Sara Sommerfeld är utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg 1997–2001. Sommerfeld har varit verksam som skådespelare inom film, TV, teater och radioteater sedan 1989 och har bland annat Guldbaggenominerats och fått pris som Bästa kvinnliga skådespelare vid Nordiska Filmfestivalen i Haugesund. Sara har spelat ett 20-tal huvudroller på landets teatrar samt medverkat i ett 50-tal film- och TV produktioner. 

Sommerfeld har bland annat medverkat i Charlotte Löwensköld, Smutsiga händer och Tre systrar Stockholms Stadsteater, Romeo & Julia på Malmö Dramatiska Teater, Hustruskolan och Storstadsljus på Göteborgs Stadsteater, och Norénpjäsen Modet att döda på Teater Giljotin som även gästspelade på Örebro Teater i samband med Teaterbiennalen.  

På film/TV har hon medverkat i bland annat Vingar av glas, Hem till Midgård, Tsatsiki – vänner för alltid och LasseMajas detektivbyrå. Senast var Sommerfeld aktuell med den kvinnliga huvudrollen i Rain Man på Oscarsteatern samt med enmansföreställningen Showbizniz på Dramaten. 

Sara är också vidareutbildad inom manus och regi vid bl.a. yrkeshögskolan Alma Manusutbildning och Stockholms Dramatiska Högskola/StDH. Debuterade som filmregissör 2015 med dokumentären Min farmor och förintelsen.  

Under 2023–2024 ser vi henne i Ett drömspel på Örebro Teater. 

Föreställningar