Sara Sommerfeld. Foto: Julia Berg

Sara Sommerfeld

Verksam som skådespelare inom film, TV, teater och radioteater sedan 1989 och utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg 1997-2001. Guldbaggenominerad, pris som Bästa kvinnliga skådespelare vid Nordiska Filmfestivalen i Haugesund. Sara har spelat ett 20-tal huvudroller på landets teatrar samt medverkat i ett 50-tal film- och TV produktioner. 

Pjäser i urval: Charlotte Löwensköld, Smutsiga händer och Tre systrar Stockholms Stadsteater, Romeo & Julia på Malmö Dramatiska Teater, Hustruskolan och Storstadsljus på Göteborgs Stadsteater, och Norénpjäsen Modet att döda på Teater Giljotin som även gästspelade på Örebro teater i samband med Teaterbiennalen.  

Film/TV i urval: Vingar av glas, Hem till Midgård, Tsatsiki – vänner för alltid, LasseMajas detektivbyrå. 

Senast var Sara aktuell med den kvinnliga huvudrollen i Rain Man på Oscarsteatern samt med enmansföreställningen Showbizniz på Dramaten. 

Sara är också vidareutbildad inom manus och regi vid bl.a. yrkeshögskolan Alma Manusutbildning och Stockholms Dramatiska Högskola/StDH. Debuterade som filmregissör 2015 med dokumentären Min farmor och förintelsen.  

Under 2023–2024 ser vi Sara i Ett drömspel på Örebro Teater. 

www.sarasommerfeld.com 

Föreställningar