Trollstigen

Ett interaktivt äventyr i den magiska skogen som härjas av sagoväsen.

I det här sagoäventyret får publiken träffa en gammal gumma som sedan länge bor ensam i en liten stuga nära trollskogen dit ingen människa längre vågar gå. I skogen bor några av våra mest välkända mytologiska väsen som troll, häxor, vättar, jättar och dansande älvor. Sedan nya troll har flyttat in i trollskogen händer där nu ständigt mystiska och underliga saker.

I skogen vill den gamla gumman bjuda publiken på hembakade bullar och saft. Doften av bullarna lockar fram de hungriga trollen som också blir sugna och busiga som de är kan de inte låta bli att roffa åt sig bullarna. Gumman och publiken bestämmer sig för att leta upp tjuvarna och ta tillbaka deras bullar. Under jakten stöter gumman och publiken på olika hinder, naturväsen och en och annan klurig gåta som måste lösas. När de väl hittar trollen och bullarna så uppdagas en sorglig historia. Barnen och gumman förstår varför trollen knyckte bullarna och istället för att straffa dem så bjuder gumman trollen och alla sagoväsen i skogen på fika. För som tur är räcker bullarna till alla.

När denna interaktiva uteföreställning avrundas med en stund i gemenskap finns tid att reflektera kring livets grundläggande behov, såsom kärlek, familj, vänskap och kanelbullar.  

Denna unika familjeföreställning vänder sig till de små och de stora med barnasinnet kvar sker ute i skogen. Oavsett vad vädergudarna har planerat så genomförs föreställningen ändå.

En samproduktion mellan Örebro TeaterRiksteatern Crea och i samarbete med SIMA Folkhögskola.

SPELTID
45 minuter

MEDVERKANDE & PRODUKTION

INFORMATION:
Skolföreställning. Inga offentliga föreställningar.

SPELTID: 45 minuter

SCEN: Utomhus

Manus av Teaterinvest

FOTO: Urban Jörén


ILLUSTRATION: Søren Bro Sparre