Samtal: Shakespeare med Kent Hägglund 

Författaren och Shakespeareexperten Kent Hägglund är tillbaka på Lilla scenen för ett fördjupande samtal med Örebro Teaters VD Stina Westerberg. Samtalet som har fokus på Shakespeares liv och verk hålls innan gästspelet av En midsommarnattsdröm den 16 september. 

Hur kommer det sig att en författare som levde för 400 år sedan fortfarande är aktuell? Vad är det som gör att William Shakespeare fortfarande griper in i våra liv men att vi också griper efter honom? Det finns ingen annan dramatiker och författare som är så inbäddad i vår kultur. I film, pjäser och dagligt tal dyker referenser till hans verk upp. Både medvetet och omedvetet använder vi oss av Shakespeares texter.

I år är det 400 år sedan 36 av William Shakespeares verk publicerades. Hans skådespelarvänner gav ut boken sju år efter Shakespeares död. Boken var gigantisk med den tidens mått mätt och Shakespeare fick enorm status som författare och dramatiker. Händelsen har fått en avgörande betydelse för hela teaterhistorien.

Om detta kommer ett samtal mellan Shakespeareexperten Kent Hägglund och Örebro Teaters VD Stina Westerberg handla. Samtalet hålls i samband med att Scenkonst Sörmland gästspelar med ”En midsommarnattsdröm” på Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19.

Kent Hägglund har arbetat som teaterkritiker i radio och i tidskriften entré. Han har varit lektor i drama på Lärarhögskolan i Stockholm och på Stockholm universitet. Han har bland annat skrivit Spela teater! (med Helene Gate 1988), Dramabok (med Kirsten Fredin 1993, 2011), Ester Boman, Tyringe Helpension och teatern (doktorsavhandling 2001), William Shakespeare – en man för alla tider (2006). Kent Hägglund är med i redaktionen för Shakespearesällskapets tidskrift Shakespeare och i redaktionskommittén för Amatörteaterns Riksförbunds tidskrift Teaterforum.

Läs mer om föreställningen En midsommarnattsdröm.

DATUM OCH TID

Lördag 16 september kl. 14.30–15.30
Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19

INFORMATION

PRIS:
Ordinarie: 50:– inklusive serviceavgift.
Student 30:– inklusive serviceavgift.

PLATS: Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19