Länk 2024

Vartannat år tar Riksteatern fram sex nyskrivna pjäser för unga ensembler, pjäser som spelas av närmare 100 grupper spridda över hela Sverige. Ett stort antal av grupperna möts på någon av de 14 regionala festivaler som arrangeras i samarbete med länsteatrarna och LÄNK-året avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Hallunda. Där visas åtta utvalda föreställningar och alla deltagare från hela landet är välkomna till en teaterfest. Söndag den 21 april är det dags för regional festival på Örebro Teater! 

Till vårt teaterhus välkomnas då två grupper, en från Örebro Kulturskola och en från Strängnäs Kulturskola. De har repeterat på hemmaplan och ger sig alltså ut på turné för att spela för varandra och för inbjudna gäster, på vår Stora scen.

Under festivaldagen kommer grupperna också delta i workshops och ges möjlighet att möta både varandra och professionella skådespelare.

FÖRESTÄLLNINGAR

Ända till du dör
av Oda Fiskum

Söndag 21 april kl 10.30
Örebro kulturskola

Följ med vad som händer efter döden. Kan man återfödas eller finns det en himmel och ett helvete?

Föreställningen är ca 60 min

Demoner
av Lovisa T. Onnermark

Söndag 21 april kl 14.30
Strängnäs Kulturskola

Demoner är en berättelse om moral, hemligheter, vänskap och lojalitet. Om att våga möta sina rädslor och att våga ompröva varandra. En rolig high school-pjäs med kittlande skräckinslag. 

Föreställningen är ca 60 min