KONSTNÄRLIGT TALAT MED PELLA KÅGERMAN och HUGO LILJA

En samtalsshow om konstnärliga processer med fyrfaldiga Guldbaggevinnarna Pella Kågerman och Hugo Lilja. Samtalsledare är Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Teater.

Konstnärligt talat är en samtalsserie för dig som vill veta mer om hur en konstnärlig process kan se ut. Eller för dig som helt enkelt är lite nyfiken på arbetet bakom kulisserna. Möt regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners, skådespelare m.fl. Hör dem berätta om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar. Under en trivsam timme får du möta några av landets främsta teaterutövare på nära håll.

25 november: Pella Kågerman och Hugo Lilja

Filmregissörerna Pella Kågerman, född 1982, och Hugo Lilja, född 1979, har en lång bakgrund av samarbeten som inleddes då de båda studerade vid Dramatiska Institutet. De samregisserade exempelvis kortfilmen Supportern (2011), en testosteronstinn skildring av vardagen i den svenska fotbollshuliganvärlden, och skrev respektive regisserade Återfödelsen (2010) som vann pris för Bästa kortfilm vid filmfestivalen i Berlin. 2020 vann de fyra Guldbaggar tillsammans, bland annat för ”Bästa regi” för filmen Aniara, som bygger på Harry Martinsons rymdepos med samma namn. Hugo Lilja har också producerat flera av Örebro Teaters trailers, däribland trailern till Chefen fru Ingeborg och kommande Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf?.

INFORMATION

DATUM:
25 november, kl. 17.00–17.45.

BILJETTPRIS:
Ordinarie: 50 kr

SCEN: Caféscenen