Klubb Bubbla

Estradpoesins vardagsrum, där initiativtagare och ständig konferencier, Michael Horvath, bjuder in till en poetisk afton.

Poesi kan vara brevet du skrev men aldrig skickade till din hemliga kärlek i skolan, eller ett språkmaterialistiskt experiment om E-nummer i mat. Det kan vara kopierat i smyg på jobbet eller tryckt i böcker av landets största förlag. Det kan vara skrivet av en professor, eller uppdiktat av en tvååring som sitter uttråkad i en kundvagn och leker med förbipasserande ord. Det kan huggas i sten eller ropas ut över ett torg och försvinna.

Klubb Bubbla ställer allt detta på samma scen, och ställer inte det ena ovanför det andra. Därför är det estradpoesins vardagsrum. Här ser du vinnare från Poetry Slam-SM, debutanter från bokförlagen, och kanske någon från ditt kvarter.

Klubb Bubbla Masterclass + Öppen scen 9 maj, Studion

Våravslutning. Med Staffan Ekegrens omtalade dokumentär ”Första vågen” som grund hälsar vi välkomna till en vibrerande afton där Staffans text och Mats Norrefalks gitarr tillsammans fångar en stämning av undergång – som i nästa sekund övergår i vänskap, humor, och
varmaste tillit. För när pandemin mötte sköterskor och läkare på intensivvården var Staffan där och lyssnade djupt i deras privata berättelser. Och hörde en ny jämlikhet ta form som kastat hierarkier över ända.

Nu ger jag mig inte!
Dan Andersson – sånger, dikter och korta berättelser.
Vad driver en konstnär att mot allt förnuft och med stora uppoffringar bara fortsätta, fortsätta skapa?
Med Maria Sedell, barnbarn till Dan Andersson och storyteller. Denna kortföreställning är ett axplock av en längre version som Maria gör tillsammans med Mats Norrefalk.

Bonus: Lär dig skriva en Dan Andersson-dikt med Michael Horvath.

Endast 40 platser.

DATUM

INFORMATION

BILJETTPRIS:
Ordinarie: 170:– inkl. serviceavgift.
Student: 110:– inkl. serviceavgift.

SCEN:
9 maj: Studion, Järntorgsgatan 8