Julgröt: Bomaye! Maria, Bomaye!

Publiksuccén är tillbaka. En dråplig och humoristisk kamp mot döden. Spelas på lunchteater på Caféscenen, Storgatan 1. Ta med dina vänner, kollegor eller din partner och upplev en stor berättelse på kort tid, tillsammans med en värmande jullunch. Gröt och julsmörgås ingår i priset.

Maria sitter inlåst på en toalett på en lunchrestaurang någonstans i centrala Örebro. Hon har satt en ägghalva i halsen och kan inte andas. Ändå kan hon inte förmå sig att gå ut i matsalen och säga ”Ursäkta att jag stör… men jag dör”. Det är ju skämmigt. Hon förstår att hon håller på att dö. Hennes balans börjar svikta. Synen fladdrig. Hon faller. Men det blir inte svart. Det blir musik. Det blir guld. Det finns en föreställning till. En revy som passerar. Och den revyn är Marias liv.

Bomaye! Maria, Bomaye! följer vi en dråplig och humoristisk kamp mot döden och den revy som varit hennes liv. En stor berättelse på kort tid där Maria Simonsson Thulin gör mästarprovet att både spela sig själv och hela tjugofem andra roller. För manus och regi står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro Teater bland annat innefattar Den unge Werthers lidanden och Comedy Queen.

Rekommenderas från 13 år.

Spelas också som AW-teater på Lilla scenen i november. Läs mer här.

”En revy av allt det fina, fula. tragiska och komiska som livet kanske ändå är.” 
”Publiken hinner inte få en tråkig sekund när livskriser, buskis och råa skämt serveras i en rasande takt till soppan – ett nästan timslångt smakprov på Maria Simonssons olika uttryck, lyft av finurlig ljuddesign.”

Carina Tenor, Nerikes Allehanda

”Maria Simonsson Thulin gör det våldsamt roligt!”
”Inramningen är en fullträff. Ljus och ljudeffekter sitter som smäck och blir den ensamme skådisens bästa medspelare och skapar en fullödig show.” 

Martin Dyfverman, Kulturdelen.com

SPELDATUM

Spelas också som AW-teater på Lilla scenen i november. Läs mer här.

SPELTID

1 timme

INFORMATION

Lunchteater på Caféscenen. Julgröt ingår i biljettpriset. OBS. Gröten serveras 30 minuter innan föreställningsstart.

Specialkost anmäls vid biljettbokning till biljett@orebroteater.se.

PRIS:
Ordinarie: 280:– inkl. serviceavgift.
Ung/student: 220:– inkl. serviceavgift.
(Julgröt ingår i priset)

SCEN: Caféscenen, Storgatan 1

MEDVERKANDE & PRODUKTION