I ett fält av guld, 2021. Foto: Mats Bäcker

I ett fält av guld

Mitt under brinnande pandemi ges vi ett samtida tvärsnitt av det samhälle vi nu lever i. I en digital föreställning i åtta delar får vi följa elva personer – kärleksrelationer som går sönder och uppstår, ensamhet och en längtan efter att få möta andra människor.  

Ensamhet som existentiell grundfråga har fått en helt ny innebörd när ni nu förväntas undvika andra människor. Hur påverkas vi? Hur påverkas våra relationer? 

I föreställningen I ett fält av guld skapas en berättelse genom en väv av människoöden. Med utgångspunkt i de olika orterna i Örebro län berättas en berättelse om ett Sverige idag och om hur pandemin påverkat vårt sätt att relatera till varandra.  

För manus och regi står Jörgen Dahlqvist. Han är grundaren bakom teaterfenomenet Teatr Weimar i Malmö och har ända sedan början av tvåtusentalet varit en av landets mest tongivande regissörer, med en hel rad framgångar bakom sig både nationellt och internationellt. På Örebro Teater har han tidigare regisserat föreställningen Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula. Föreställningen är en del av den konstnärliga forskningen kring nya sceniska format på Teaterhögskolan i Malmö, där Jörgen är lektor i teater och samhälle. 

Produktionen av I ett fält av guld följs också av Örebro Teaters affilierade forskare, Sangeeta Bagga-Gupta, professor vid Jönköping University. Som affilierad forskare följer hon teaterns verksamhet kontinuerligt och driver också tankesmedjan DoIT (Delaktighets- och Inkluderings-Tankesmedjan)

INFORMATION

Visas kostnadsfritt på Örebro Teater Play till 31 maj 2021.
Textad version av serien publiceras 31 mars.

SPELTID:
20–30 minuter/avsnitt

SCEN:
PLAY

MEDVERKANDE & PRODUKTION