Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula

I denna country–musikal–monolog gestaltas med poetisk dråplighet machoidealens tragikomiska baksidor och modet att drömma om ett annat liv. Som kunde ha blivit eller kanske kan bli? En musikalisk, berörande och humoristisk enaktare om ensamhet och brustna drömmar.

Skådespelaren Linus Lindman gör ett kärleksfullt porträtt av piloten Tage G Petrén. Från sin lägenhet i Månkarbo försöker Tage reda ut varför ingen förstår att han egentligen är en countrystjärna i Seattle. Varför hans fru Cecilia lämnat honom och varför ungdomskärleken Ursula inte förstår att de fortfarande hör ihop.

I föreställningen blandas Kristina Lugns karaktäristiskt finurliga poesi med specialskriven musik av Niko Röhlcke från Weeping Willows. För regin svarar Jörgen Dahlqvist som gör sin regidebut på Örebro länsteater. Han är grundaren bakom teaterfenomenet Teatr Weimar i Malmö och har ända sedan början av tvåtusentalet varit en av landets mest tongivande regissörer, med en hel rad framgångar bakom sig både nationellt och internationellt.

Foto: Kicki Nilsson / Icon Photography

Ladda ner pressbilder

I MEDIA

“Örebro länsteaters Linus Lindman är också klippt och skuren för rollen. Han gör ett nervdallrigt porträtt av Tage G. Blicken flackar och underläppen darrar i många, långa tystnader mellan Kristina Lugns poetiskt laddade repliker. /…/ Hans utmärkta sångröst och säkra gitarrspel kommer också till sin rätt i föreställningens många sångnummer. /…/ Countrymusiken pumpar, svetten lackar i strålkastarljuset, rökmaskinen går på högvarv och publiken klappar takten.” 
– NA

“Författare är som sagt akademiledamoten Kristina Lugn och pjäsen är därför tryfferad av halsbrytande associationer och dråpligt träffsäkra formuleringar. /…/ Jörgen Dahlqvist har fyllt ut monolog, sånger och musik med ett antal kompletterande och betydelsebärande videprojektioner. Resultatet är riktigt snyggt och ett gott exempel på hur tekniken kan berika teatern.” 
– Karlskoga Tidning

MEDVERKANDE & PRODUKTION