ett dockhem

Ett drama om bilderna vi älskar att skapa och bilderna som snärjer oss.

Ibsens klassiker unikt bearbetad till svenskt teckenspråk. Ett drama om bilderna vi älskar att skapa och bilderna som snärjer oss. Nora är gift med bankdirektör Torvald och de lever utåt sett i ett perfekt hem. I själva verket är deras äktenskap endast en finputsad fasad – en livslögn. Nora är Torvalds lilla fjäril, en lyckligt fladdrande fägring innanför hemmets trygga väggar. Självklart är väl Nora lycklig, det syns ju på familjebilderna där det strålar om henne? Dessutom kommer Torvalds snart annalkande direktorstjänst att ge dem massor, verkligen massor av pengar. Men när en dunkel hemlighet hotar att avslöjas så utmanas allt det som Nora försöker upprätthålla. Hur mycket är Nora villig att uppoffra?

Spelas på svenskt teckenspråk och svenska.

Mette Marqvardsen, skådespelare:
Mette gjorde sin scendebut på Riksteatern Crea redan 1988 med föreställningen Sprit. Hon har sedan dess medverkat i många produktioner och senast har hon synts i Rampfeber 2021 och Alice i Underlandet, 2022.

Vivian Cardinal, skådespelare:
Vivian är frilansande skådespelare, sångerska och artist. Hos Riksteatern Crea syntes hon sist i produktion Hem, 2019. Hon har turnerat flera gånger med Riksteaterns produktioner, nu senast med Väninnan, våren 2022.

Romel Belcher, skådespelare:
Romel medverkande i Riksteatern Creas produktion FAME Visukalen 2012. Han har återkommande varit teckenspråksgestaltare i Melodifestivalen och under våren 2022 turnerade han med Creas kritikerrosade föreställning om mansnormer, Knockout.

Jade Osbeck, skådespelare:
Jade gör scendebut för Crea med denna produktion. Jade syns mycket i olika teckenspråkiga TV program i både SVT och UR. Jade har de senaste två åren även teckenspråksgestaltat Melodifestivalen.

SPELDATUM

12 november 2022

SPELTID
1 timme 10 minuter

INFORMATION

SPRÅK: Svenskt teckenspråk

ARRANGÖR: Örebro Riksteaterförening och Dövas Föreningen. 

PRIS:
Ordinarie 250 kr
Medlem och student/under 18 år 200 kr

SCEN: Lilla scenen, Nya China, Storgatan 19

MEDVERKANDE & PRODUKTION