Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf?

Genom våld, förnedring och verbalt sparrande – i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner – undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se de destruktiva mönstren inom oss själva.

Det är sent på natten. George vill sova. Men Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar. Genom våld, förnedring och verbalt sparrande, i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner, undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se de destruktiva mönstren inom oss själva.

Edward Albees Vem är rädd för Virginia Woolf? hör till den moderna litteraturens allra största klassiker och är en av västvärldens mest uppskattade dramer. Filmatiseringen med Elizabeth Taylor och Richard Burton fick hela fem Oscarsstatyetter.

När pjäsen nu får efterlängtad nypremiär på Örebro Teater syns åter i rollerna som George och Martha, Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf. Det yngre paret spelas av Ester Uddén och Hans Christian Thulin. Pjäsen är regisserad av Örebro Teaters konstnärliga ledare, Rikard Lekander. Han har tidigare regisserat på de flesta större teatrar i Sverige och har stått bakom flertalet publik- och kritikersuccéer genom åren. Bland annat på Dramaten, Göteborgs Stadsteater, Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Backa Teater och Helsingborgs Stadsteater för att nämna några.

SPELTID
4 timmar och 10 minuter, inklusive två pauser.

INFORMATION

Ingår i abonnemang 2021/2022

Syntolkas 15 december.
OBS. Syntolkningen påverkar inte publikupplevelsen i övrigt.

PRIS:
Ordinarie 330:–
Student 180:–

PAUSFIKA:
Förbeställ ditt pausfika via biljettkiosken.se/virginiawoolf. Pausfikat serveras i Caféet en trappa upp. Pauserna är 20 min resp. 15 min.

SCEN: Stora scen

Rökning av örtcigaretter förekommer under föreställningen.

MEDVERKANDE & PRODUKTION