Bomaye! Maria, Bomaye!

En dråplig och humoristisk kamp mot döden. Nu på turné i länet! Se turnédatum och bokningsinformation nedan.

Maria sitter inlåst på en toalett på en lunchrestaurang någonstans i centrala Örebro. Hon har satt en ägghalva i halsen och kan inte andas. Ändå kan hon inte förmå sig att gå ut i matsalen och säga ”Ursäkta att jag stör… men jag dör”. Det är ju skämmigt. Hon förstår att hon håller på att dö. Hennes balans börjar svikta. Synen fladdrig. Hon faller. Men det blir inte svart. Det blir musik. Det blir guld. Det finns en föreställning till. En revy som passerar. Och den revyn är Marias liv.

Bomaye! Maria, Bomaye! följer vi en dråplig och humoristisk kamp mot döden och den revy som varit hennes liv. En stor berättelse på kort tid där Maria Simonsson Thulin gör mästarprovet att både spela sig själv och hela tjugofem andra roller. För manus och regi står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro Teater bland annat innefattar Klassfesten och Den unge Werthers lidanden.

”En revy av allt det fina, fula. tragiska och komiska som livet kanske ändå är.” 
”Publiken hinner inte få en tråkig sekund när livskriser, buskis och råa skämt serveras i en rasande takt till soppan – ett nästan timslångt smakprov på Maria Simonssons olika uttryck, lyft av finurlig ljuddesign.”

Carina Tenor, Nerikes Allehanda

”Maria Simonsson Thulin gör det våldsamt roligt!”
”Inramningen är en fullträff. Ljus och ljudeffekter sitter som smäck och blir den ensamme skådisens bästa medspelare och skapar en fullödig show.” 

Martin Dyfverman, Kulturdelen.com

TURNÉDATUM I LÄNET

OBS. Biljetter säljs hos respektive arrangör.

16 mars, kl 19.00: Axbergs Folkets Hus. Biljetter bokas via mejl: helena.j.hedlund@gmail.com 
18 mars, kl. 18.00: Östansjö Folkets Hus. Biljetter bokas här.
19 mars, kl. 15.00: Folkets Hus, Degerfors. Biljetter bokas via telefon: 0586-48405
24 mars, kl. 19.00: Edsbergs Bygdegård. Biljetter bokas via telefon: 070-3405382
26 mars, kl. 16.00: Rönneshyttan, Askersunds Riksteaterförening. Biljetter bokas här.
2 april, kl. 18.00: Hardemo Bygdegård, Kumla Riksteaterförening. Biljetter bokas via telefon 019-582530 eller mejl info@kumla.fh.se

SPELTID
1 timme

MEDVERKANDE & PRODUKTION