Foto: Chrisander Brun

Blomsterkiosken

Hur fåordig kan en arkitekt-man bli? Hur mycket kropp osar en betongblandare? Är klass en känsla eller ett yrke? Hur vilsen kan en dotter få lov att vara?

Blomsterkiosken är ett verk där scenkonst, arkitektur och musik samspelar. Det är ett lustfyllt utforskande av en trasig mor-dotter relation och deras vingliga väg till trevande samtal. Det hade aldrig hänt om det inte vore för en provocerande rå blomsterkiosk och dess skapare.

Tillsammans med Petra Gipp och Foad Arbabi navigerar Lisen Rosell i brutalismens mästare Sigurd Lewerentz stränga arkitekturporriga universum, bland sand, grus, cement, vatten, construction workers och rödvin.

Hur fåordig kan en arkitekt­man bli? Hur mycket kropp osar en betongblandare? Är klass en känsla eller ett yrke? Hur vilsen kan en dotter få lov att vara? Är brutalistiska hus fina eller fula och hur putsar man sin fasad med lösnaglar? Kommer Lisen och hennes mamma verkligen närmare varandra och vad pratar de egentligen om?

OBS. Publiken sitter på tältpallar. Meddela biljettkassan på biljett@orebroteater.se om du har behov av rullstolsplats eller annan stol.

SPELDATUM

SPELTID

75 minuter (ingen paus)

INFORMATION

PRIS:
Ordinarie: 220:– inklusive serviceavgift.
Ungdom/Student 150:– inklusive serviceavgift.

SCEN: Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19.

OBS. Publiken sitter på tältpallar. Meddela biljettkassan på biljett@orebroteater.se om du har behov av rullstolsplats eller annan stol.

MEDVERKANDE & PRODUKTION

Med stöd av: Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Sthlm stay at home residency 
Residens: Köttinspektionen, Turteatern och Orionteatern