Barbie

En föreställning om danshistoria som med humor belyser viktiga historiska händelser som har ett samtida värde. Med start i 30-talet presenteras över sjutton kända verk fram till idag. Verk som skapats av omtalade koreografer, performansartister, författare och ljudkonstnärer som speglade sin tid och dess populärkultur. 

Artister som koreografen Loie Fuller uppträder sin färgglada klänningdans som är iscensatt med avancerad ljusteknik, dansaren Yvonne Rainer presenterar sina experimentella idéer inom den moderna dansen, författaren Virginia Woolf läser viktiga delar ur sin bok ”Ett eget rum” och Wendy Carlos spela upp sin elektroniska musik hon skapade för serien ”Dr Who”.

För koreografin står Ellinor Ljungkvist, som tidigare gästat Örebro Teater med dans och performanceföreställningen Angry Stories. Ellinor är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance i Berlin, och Master i koreografi på Stockholms konstnärliga högskola. Hennes verk kännetecknas av sin kombination av nutida dans och performancekonst ofta baserat på verkliga händelser beskrivet ur ett kvinnligt perspektiv.

Föreställning presenteras i samarbete med Studieförbundet Bilda och med stöd av Örebro kulturnämnd och Dans i Örebro län i samverkan med ÖBKHL – Örebro konsthall, Kulturhuset Sjöängen Askersund, Frövifors Pappersbruksmuseum och Örebro Teater.

SPELDATUM

SPELTID
40 minuter

INFORMATION

PRIS:
Ordinarie 180:–
Student 130:–

SCEN: Studion

MEDVERKANDE & PRODUKTION