Stum

Spännande och lekfullt pusseldrama för hela familjen. Spelas på Lilla scenen på höstlovet.

Ziggy går i sexan. Snart är det dags att gå vidare mot högstadiet, med ­kompisar, skola och tonår. Men Ziggy har slutat prata. Hur kompisen Lara och mamma eller pappa än försöker, så säger hon inte ett ljud. Ingen vet varför – ­förutom killen hon har i sitt sällskap. Killen de andra inte verkar se…

Nu träffar hon Chris. Chris är Ziggys femte psyko­log och inte som de andra. Hon vill att Ziggy kommer utan mamma och pappa. Hon undrar vad det är som är så viktigt att säga, att det får Ziggy att demolera terapirummet? 

När orden väl kommer är det inte Ziggy som talar; i stället möter vi bästa kompisen, mamma, pappa, mormor, morfar, klasskompisarna och David… Alla är de pusselbitar som måste läggas innan hon är redo att välja sin egen sanning och framtid.

Stum är en spännande, anarkistisk och lekfull pusseldeckare för mellan­stadiet skriven av den holländske stjärnskotts-dramatikern Casper Vandeputte som blivit mycket uppmärksammad runt om i Europa för sin gripande och tonsäkra barn- och ungdomsdramatik. 

Pjäsen får nu sin Sverigepremiär på Örebro ­Teater i regi av Hanna Lekander från teaterns fasta ensemble. På Örebro Teater har hon tidigare regisserat Inte bara jag i samarbete med Teater Martin Mutter.

Rekommenderas från 9 år.

SPELDATUM

SPELTID

Ca 80 minuter. Ingen paus.

INFORMATION

PRIS:
Vuxna: 160:– inklusive serviceavgift.
Barn 120:– inklusive serviceavgift.

SCEN: Lilla scenen, Storgatan 19

Rekommenderas från 9 år.

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:
Spelas för årskurs 4–6 på turné i länet under veckorna 40–43 samt på Lilla scenen under veckorna 45–47 2024. Vill du ha information om teaterpedagogik kopplat till våra föreställningar? Läs mer här.

FÖR FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN:
Email: skolbokning@orebroteater.se

MEDVERKANDE & PRODUKTION