Spöket på Canterville

Hjärtevärmande komedi med innovativa sceniska lösningar och övernaturliga inslag. Spelas på svenska och svenskt teckenspråk.

Spöket på Canterville är inte vilken gammal gast som helst. Dels har hon vad man artigt brukar beskriva som ”en stor personlighet”, dels är hon i rent teknisk bemärkelse en världs­unik 3D-animerad live-avatar! Som sådan kan hon effektivt interagera (läs bråka) med herr­gårdens inkräktare, både på teckenspråk och på talad svenska.  

Riksteatern Crea har utifrån Oscar Wildes humoristiska novell skapat en festlig familje­föreställning, med båda språken integrerade på scenen. Familjen, som har flyttat in på herr­gården, har inte vett att vara rädd för spöket, hur mycket hon än försöker hua och bua. Frågan är, kan de här besvärliga människorna till och med lära det uråldriga spöket någonting om – låt säg – förlåtelse, rädsla och kärlekens kraft? 

Ingen bör missa denna komiska klassiker med en helt ny twist. Det blir en visuell smällkaramell, där innovativa tekniska lösningar använts för att ge publiken den bästa möjliga scenkonstupplevelsen, med många goda skratt.

Spöket på Canterville arrangeras i ett sam­arbete mellan Riksteatern Crea, Örebro Riks­teaterförening, Dövas förening i Örebro och Örebro Teater. 


FRE 24 JAN KL. 19.00
Stora scenen


LÖR 25 JAN KL. 16.00
Stora scenen

SPELTID

60 minuter, ingen paus.

BILJETTINFORMATION

PRIS:
Ordinarie: 330:–
Medlem Örebro Riksteaterförening: 230:–
Student 150:–
Biljetterna säljs via Örebro Riksteaterförening.

ÖVRIGT:
Stora Scenen, Storgatan 1
Spelas på svenska och svenskt teckenspråk.

TILLGÄNGLIGHET:
Läs mer om tillgänglighet på Stora Scenen

Medverkande och PRODUKTION