Köket är hemmets hjärta av Agnes Lidbeck

En komisk smällkaramell i juletid.

Julens stress och traditioner kan locka fram mindre smickrande ­sidor hos människor, särskilt när julen inte riktigt blir som den var tänkt. I ­Köket är hemmets hjärta får vi följa modern Eva som håller hårt på tradition­erna där ingen annan i familjen är betrodd att ordna med julens bestyr. 

Men just i år har vuxna dottern Tuva insisterat på att ta över julfirandets traditioner – något som blir startskottet för den här galghumoristiska igenkänningskomedin.

När släkten samlas för att äta julmiddag bloss­ar glödande familjekonflikter upp och jul­bordet blir ett dråpligt slagfält av syskonrivalitet och familjeuppgörelser. Med rappa replikskiften och bitterljuva betraktelser tar Agnes Lidbecks pjäsdebut med oss på en sprakande smällkaramell av bästa komedi­hantverk. En hejdlöst rolig och igenkännbar juldans runt familjerelationer, jultraditioner och missförstånd mellan generationer. 

En föreställning som sätter en förlösande skratt­spegel framför samtidens stressade tillvaro runt juletid och som ger åtskilliga varnande exempel på hur man absolut inte bör fira sin jul.

Föreställningen regisseras av den bejublade regissören Martin ­Rosengardten som i närtid bland annat regisserat publik och kritiker­succéerna Everybody’s talking about Jamie på Malmö Opera, Det händer inte här på Uppsala Stadsteater och Odyssén på Folkteatern i Göteborg. Han har förutom sin gedigna regibana också hela tiden varit flitigt engagerad som skådespelare och var dessutom under åren 1992–2000 trummis i det framgångsrika bandet The Ark. Köket är hemmets hjärta blir Martin Rosengardtens första föreställning på Örebro Teater. 

SPELDATUM

SPELTID

Helafton inklusive paus

INFORMATION

Ingår i abonnemang 2024/2025.

Kindmikrofoner används på denna föreställning.

Syntolkning 19 december.
OBS. Syntolkningen påverkar inte övriga besökare.

Teaterbussen
Från Hallsberg via Kumla
10 januari 2025

Från Lindesberg via Nora
11 januari 2025

PRIS:
Ordinarie: 360:– inklusive serviceavgift.
Pensionär: 330:– inklusive serviceavgift.
Student 180:– inklusive serviceavgift.

SCEN: Stora scenen, Storgatan 1