Återkomsten

Succéföreställningen är tillbaka. En musikalisk och komisk djupdykning i mänsklig fåfänga. Spelas som julgröt på Caféscenen.

Året är 1996. Världen ligger inför Göran Eks fötter, känd för den bredare publiken under artistnamnet ‘Viper’. Han har precis haft sin tredje hit på Svensktoppen. Utsålda spelningar på Sveriges folkparker och vattenfestivaler avlöser varandra, och en förfrågan kring medverkan i Melodifestivalen ligger ännu obesvarad i postfacket där hemma. 

Spola fram till 2023. Göran sitter i en improviserad loge på en pub i Köping och förbereder sig ännu en gång för att spela de gamla hitsen för en oengagerad publik, där majoriteten snarare är irriterade att den livesända fotbollsmatchen utgår. Han skrattar åt hur ambitionerna och framtidstron reducerats till denna fars. 

Vart tog tiden, och livet, vägen? Hur blev det så här? Likt en tragisk clown sitter han ännu en gång vid sminkbordet och sätter på sig showsminket och peruken. 

Återkomsten är ett absurt, musikaliskt och komiskt djupdykande i en fåfäng och bristfällig människas psyke. Göran har alltid satt sina egna ambitioner främst, men behöver nu ta ställning till sig själv, och sin framtid. Med specialarrangerad live-musik, humor, och högt energiskt skådespeleri bjuder Linus Lindman och musikern Niclas Ekholm på en dynamisk lunchteater utöver det vanliga. 

”Linus Lindman spelar inte ”Viper” – han är Viper. Rollen är som klippt och skuren för denne skådespelare, entertainer, sångare och gitarrist.”

”Men pjäsen handlar om så mycket mer, om kärlek, föräldraskap och känslan av otillräcklighet.”

NA

”Linus kraftfulla stämma har många gånger imponerat från scenen. Den här gången smidigt och välljudande assisterad av Niclas Ekholm på keybord, gitarr och fin andrastämma.”

Martin Dyfverman, Kulturdelen

TRAILER

RÖSTER OM GÖRAN ”VIPER” EK

OBS. Personerna i filmen medverkar ej i föreställningen.

SPELDATUM

SPELTID

1 timme.

INFORMATION

Spelas som julgröt på Caféscenen. Gröt och macka ingår i priset. OBS. Gröten serveras 30 minuter innan föreställningsstart.

Specialkost anmäls vid biljettbokning till biljett@orebroteater.se.

OBS. Starkt ljus förekommer i föreställningen.

PRIS:
Ordinarie: 295:– inkl. serviceavgift.
Student: 250:– inkl. serviceavgift.
(Julgröt och macka ingår i priset)

SCEN: Caféscenen, Storgatan 1

MEDVERKANDE & PRODUKTION