Århundradets kärlekshistoria

Jag var vansinnigt förälskad. Jag ville ta bort hans smärta. ­Jag ­ville inte se att det allra vackraste hade förvandlats till något ­farligt – för mig. Hur skulle jag kunna lämna någon som vandrade nära döden? Hur skulle jag kunna leva vidare?

När jag var 15 år var jag på en fest i Bäckevik på Tjörn. En kille var fullare än alla andra. Han spelade Ramones på högsta volym och dansade på borden. Han hette Tommi. Dagen efter voltade han med en bil över ett fält. Tre månader senare blev vi ihop. Vi var ihop i 4,5 år. Det här är vår kärlekshistoria.

Århundradets kärlekshistoria kretsar kring en stark kärlek som blev destruktiv med droger, våld och klassmotsättningar. I Hanna Lekanders berättelse om sin ungdomskärlek flirtar hon med både Märta Tikkanens Århundradets kärlekssaga och Ebba Witt-Brattströms Århundradets kärlekskrig. Till sin hjälp har hon brev, foton, dagböcker och dikter. Tillsammans med publiken lägger hon pusselbitarna i det som var Århundradets kärlekshistoria.

Föreställningen ges som avancerad reading och går på turné i Örebro län v.49, 2024 – v.3, 2025. För information om bokning se nedan.

”Du måste lova
Att du är rädd om mig
Att du tar mig under ditt beskydd
Nu när jag öppnar dörren 
Till mitt innersta rum
Du måste lova
Att du inte sviker mig nu
Att du fortsätter älska mig
Nu när du fått se
Det som igen annan fått se.”

T.R. 1989

SPELPERIOD

  • 02 dec 202417 jan 2025

SPELTID

Ca 60 minuter. Ingen paus.

INFORMATION

SCEN: På turné i Örebro län.

FORM: Avancerad reading

RUM: Vi söker det nära och möter er i de rum ni brukar ses i.

SPELPERIOD: 2–20 december 2024 och 6–17 januari 2025.

BOKNING
Föreställningen ges som avancerad reading och går på turné i Örebro län v.49, 2024 – v.3, 2025. Vill du boka en föreställning till ett konferensrum, en restaurang eller en scen? Kontakta Sarah Broberg, sarah.broberg@orebroteater.se så berättar vi mer!

MEDVERKANDE & PRODUKTION