Stina Westerberg blir ny VD för Örebro Teater

Stina Westerberg blir ny VD för Örebro Teater. Det stod klart på torsdagen när styrelsen för Länsteatern i Örebro AB sammanträtt. Westerberg kommer närmast från ett långt förordnande som Generaldirektör för Statens Musikverk. Westerberg tillträder som ny VD 1 september.

– Jag är väldigt glad att kunna hälsa Stina Westerberg välkommen som VD för Länsteatern i Örebro. Jag är övertygad om att hennes kompetens och ledningsförmåga och inte minst hennes personlighet kommer att bidra till teaterns fortsatta positiva utveckling. Valet av VD har också skett helt i enighet med teaterledning och de fackliga organisationerna, säger Lennart M Petterson, styrelseordförande.

Stina Westerberg har en bakgrund i kulturlivet. Från början som professionell musiker och senare som VD för Vadstena-Akademien och Svensk Musik / STIM och generaldirektör för Musikverket. Hon har haft en rad styrelseuppdrag bland annat som ordförande för Export Music Sweden och för Stockholms läns Blåsarsymfoniker och som ledamot i Kungliga Operans styrelse. Westerberg tillträdde som styrelseordförande för Folkoperan AB 2021. Nu tillträder hon uppdraget som VD för Örebro Teater, med start 1 september. Hon efterträder Petra Weckström.

– Det känns fantastiskt roligt att få förtroendet att bli VD för Örebro Teater. Jag har haft en stark lust att komma tillbaka till scenisk verksamhet där mötet med publiken är en del av vardagen. Att få göra det på Örebro Teater som har en sådan högkvalitativ verksamhet, i en stor region som Örebro ser jag verkligen fram emot, säger Stina Westerberg.

– Teatern har en unik roll i samhället. Här får vi möjlighet att förstå andra människor och delta i fördjupande samtal som kan ge insikter om livet. Örebro Teater ska vara en av samlingspunkterna för dessa samtal i regionen. Jag ser fram emot att utveckla det arbetet vidare tillsammans med konstnärlig ledare och alla medarbetare på teatern, fortsätter hon.

Styrelsens arbetsutskott har varit ansvariga för rekryteringen och personal- och fackrepresentanter har varit involverade i rekryteringsprocessen. Det var 21 sökande till tjänsten.

Intervjuförfrågningar:
Stina Westerberg finns tillgänglig för intervjuer idag torsdag, mellan kl. 13.00–14.30. För att boka en tid, kontakta pressansvarig Karin Schöllin, karin.schollin@orebroteater.se eller 073-044 98 53.