Örebro teater söker teaterpedagog och turnéläggare (vik 6 mån)

OM ÖREBRO TEATER

Örebro Teater ägs av Region Örebro län och Örebro kommun. Örebro Teaters uppdrag är att spela teater av hög konstnärlig kvalitet för både barn och vuxna i hela länet. Teaterns uppdrag är definierade i ägardirektiv och Region Örebro läns kulturplan. Teaterns hemort är Örebro, där också de två huvudscenerna ligger, Örebro Teater och Lilla scenen/Nya China.

Örebro Teater spelar 2–3 skolföreställningar per år på plats på våra scener i Örebro och på turné i länet. 

OM TJÄNSTEN

Vi söker dig som vill vara med och förverkliga vår vision att vara länets konstnärliga röst – nationellt och internationellt.

Örebro Teater söker en teaterpedagog och turnéläggare för skolproduktioner med utbildning inom teaterpedagogik och relevant erfarenhet inom yrket. 

Tjänsten är ett vikariat på 6 månader.

Som teaterpedagog arbetar du med vårt utåtriktade arbete med skolklasser, i tätt samarbete med våra föreställningsproduktioner. Du tar fram pedagogiskt material till våra föreställningar och arbetar med praktiskt efterarbete med de skolklasser som besöker oss. 

Som teaterpedagog har du också ansvar för externa studiebesök och praktikanter från grundskola/gymnasium på teatern, samt arbetar med turnéplanering i de fall vi har uppsökande skolverksamhet. Du säljer också våra skolföreställningar till skolorna i länet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant teaterpedagogisk utbildning eller arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta med pedagogiskt arbete med barn och ungdomar, gärna inom kulturområdet. 

Du har lätt för att sätta dig in i nya områden och är skicklig på att hitta pedagogiska lösningar som når in till den valda målgruppen. Som person bygger du lätt goda relationer, samarbetar väl med andra och har den kreativa och lösningsorienterade personlighet som krävs för att bidra till starka pedagogiska leveranser. 

Du är en trygg projektledare med god ordning och reda, har ett flexibelt arbetssätt och är bra på att ta egna initiativ. Du har självklart ett intresse för scenkonst, har alltid publiken i fokus och är helt enkelt ett proffs på att skapa nyfikenhet och engagemang.

Du har erfarenhet av att ha arbetat med skolans värld. Det är meriterande om du har ett nätverk inom skolan i Örebro län. 

Exempel på arbetsuppgifter

  • Ansvara för att ta fram pedagogiskt material till våra skolföreställningar
  • Ansvara för kontakt med skolor (lärare, rektorer, kultursekreterare mfl)
  • Ansvara för planering tillsammans med skolorna
  • Samarbeta med våra produktionsteam för föreställningarna och ansvara för att det pedagogiska arbetet flyter smidigt
  • Genomföra pedagogiskt arbete med de skolklasser som tar del av våra föreställningar
  • Planera och sälja våra föreställningar till skolor i länet
  • Ta emot förfrågningar, planera och genomföra studiebesök på teatern
  • Ta emot förfrågningar och planera praktiktillfällen för elever från grundskola och gymnasium

Vad kan vi erbjuda dig?  

Vi välkomnar dig till en engagerad arbetsplats i kontinuerlig utveckling. Tillsammans med övriga medarbetare på teatern blir du en del i en professionell och projektorienterad verksamhet med uppdraget att skapa och förmedla högkvalitativa teaterupplevelser till hela länets medborgare.  

Övrigt 

Örebro Teater vill ta tillvara de kvaliteter som mångfald och olikheter tillför verksamheten. Då vi inför denna rekrytering tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 

Varaktighet, arbetstid

Tjänsten är ett vikariat på 80% under 6 månader på Örebro Teater.
Start: 2 januari 2023
Lön: efter överenskommelse

Skicka ansökan till karin.schollin@orebroteater.se senast 30 november 2022. 
Frågor besvaras av teaterpedagog Emma Andersson Bogren, emma.andersson-bogren@orebroteater.se
Representant Fackförbundet Scen & Film: Pontus Engström, pontus.engstrom@orebroteater.se