Klubb Bubbla

Estradpoesins vardagsrum, där initiativtagare och ständig konferencier, Michael Horvath, bjuder in till en poetisk afton.

Poesi kan vara brevet du skrev men aldrig skickade till din hemliga kärlek i skolan, eller ett språkmaterialistiskt experiment om E-nummer i mat. Det kan vara kopierat i smyg på jobbet eller tryckt i böcker av landets största förlag. Det kan vara skrivet av en professor, eller uppdiktat av en tvååring som sitter uttråkad i en kundvagn och leker med förbipasserande ord. Det kan huggas i sten eller ropas ut över ett torg och försvinna.

Klubb Bubbla ställer allt detta på samma scen, och ställer inte det ena ovanför det andra. Därför är det estradpoesins vardagsrum. Här ser du vinnare från Poetry Slam-SM, debutanter från bokförlagen, och kanske någon från ditt kvarter.

KLUBB BUBBLA 24 OKTOBER

Klubb Bubbla intar Stora scenen på Örebro Teater. Michael Horvath och Mohlavyr framför (för första gången) föreställningen Alltidheten, ett projekt om ensamhet och om hur vi fungerar som människor – var för sig och tillsammans. Dessutom finbesök av Två poeter (Tobias Erehed och Sayam Chortip) som bjuder på en föreställning med visor, poesi och humor.

ALLTIDHETEN 

Mohlavyr har de senaste 15 åren visat Örebro att oberoende musikproduktion är ett allkonstverk. Med musiken i fokus, men med ett brett och generöst uttryck av bild, form, text, rörelse, ger hon liv åt idéer. Som låtskrivare bjuder hon in oss i hela berättelser, som mänskliga dramer i miniformat. Som musiker växlar hon mellan klara pianomelodier, dramatiska dragspelsstycken och ibland sammansatta kompositioner till sina sånger.

Michael Horvath är scenpoet som de senaste 15 åren visat vad poesi kan vara på en scen. En dikt behöver inte bara läsas från ett papper, den kan ramas in i scenkonstens dramaturgi, få sammanhang och liv i tillfället och samtidigt stå för sig själv utan förklaring. Som arrangör har han också visat oss de främsta inom scenpoesin från både Sverige och andra länder. Nu bjuder han äntligen in sig själv till Klubb Bubbla. 

Mohlavyr och Michael Horvath ger nu för första gången i sin helhet föreställningen Alltidheten, ett projekt om ensamhet och om hur vi fungerar som människor – var för sig och tillsammans. Alltidheten kommer inom kort som skiva på streamingtjänster.

Två poeter

Duon Två poeter består av Tobias Erehed och Sayam Chortip. Tobias föddes i nordligaste norrland och uppträder i vanliga fall som ståuppkomiker. Han var en av deltagarna i SVT:s nyinspelning av Släng Dig i Brunnen år 2017, och har sedan dess fått ett allt starkare fäste i den svenska standupbranschen. Innan han inledde sin komikerkarriär sysslade han med spoken word, och blev individuell segrare i SM i Poetry Slam år 2011. Utöver poet och komiker är han även vissångare och skriver både humoristiska och finstämda sånger.

Sayam Chortip är en poet som även han har bakgrund inom slampoesin. Han debuterade år 2015 med diktsviten Dis. År 2022 gav han ut poesiljudboken Omfamningen på förlaget Fri Press. I denna läser han sina egna dikter som mixas tillsammans med Johan F Källmans suggestiva ljudlandskap. I dagsläget är han aktuell med diktsamlingen Sångerna som aldrig skrevs och han tilldelades även Johnie Paikin- stipendiet år 2022 för att han ”vägrar låta glöden slockna”.

Nu ser denna duo fram emot att bjuda Örebro på en föreställning med visor, poesi och humor.

SPELDATUM

SPELTID

2 timmar inklusive 20 minuters paus.

INFORMATION

BILJETTPRIS:
Ordinarie: 190:– inkl. serviceavgift.
Student: 150:– inkl. serviceavgift.

DATUM & SCEN:
22 augusti: Cafescenen, Storgatan 1
24 oktober: Stora scenen, Storgatan 1
16 januari: Cafescenen, Storgatan 1
5 mars: Stora scenen, Storgatan 1