Allt om Kerstin

Ett rafflande sommarlovsdrama.

Kerstins sommarlov hade varit perfekt, om det inte vore för hennes syssling Bella. Bella är tonåring – en sån som dricker sig full på glögg och säger hemska saker till sin mamma. Kerstin vill aldrig bli tonåring! Och hon vill inte att Bella ska komma och hälsa på, men så blir det ändå, för det har mamma bestämt, och mamma verkar älska Bella. Snart har ­Bella inte bara lagt beslag på Kerstins rum, utan även på hennes innersta hemligheter.

Allt om Kerstin är ett rafflande sommarlovsdrama om ­hemligheter, svek och att våga stå upp för sig själv.  Vi får följa Kerstin, Gunnar och Bella under en svettig och actionfylld sommarvecka, i gränslandet ­mellan barndom och tonårstid. Kerstins mamma vill få dem att släppa mobilerna och ge sig ut på äventyr i stället, så som barn gjorde förr, men vilka äventyr är egentligen okej? Vad gör man när det inte går att säga nej? Och finns ens förälders kärlek kvar, även om man gör något dumt?

Pjäsen bygger på boken med samma namn, skriven av Helena Hedlund som även står för dramatiseringen samt medverkar som skådespelare. Berättelsen är den sjätte och sista delen i serien om Kerstin. Den första delen, Det fina med Kerstin, vann både Slangbellan för bästa debut och Nils Holgersson-plaketten för årets bästa barnbok. Böckerna i serien har fått stor spridning, inte minst som högläsningsböcker i skolor, och de har redan översatts till flertalet språk.

För regin står Hans Christian Thulin vars tidigare verk på Örebro ­Teater innefattar de uppmärksammade publiksuccéerna Comedy Queen och Bomaye! Maria, Bomaye!

Rekommenderas från 7 år.

”Allt om Kerstin är fartig och rolig, samtidigt finns djupen där. Den lockar till reflektion och samtal om livet, äventyren och konsten att lyssna.”

Astrid Lindén, Nerikes Allehanda

”Familjeföreställningen Allt om Kerstin bjuder på stor igenkänning för både vuxna och barn”

Astrid Lindén, Nerikes Allehanda

”Ja, teatermagin fungerar, när jag ser föreställningen är bänkarna fyllda av barn, de hukar när åskan blixtrar, de skrattar och dansar när Kerstin, Gunnar och Bella river loss Sången om solen, som Kerstin komponerat på tramporgeln.”

Astrid Lindén, Nerikes Allehanda

SPELDATUM

SPELDATUM SKOLA

  • 22 aug 202427 sep 2024

SPELTID

Ca. 55 minuter

INFORMATION

PRIS:
Ordinarie: 150:– inkl. serviceavgift.
Ung/student: 100:– inkl. serviceavgift.
Barn: 100:– inkl. serviceavgift.

SCEN: Lilla scenen (Nya China), Storgatan 19

Rekommenderas från 7 år.

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR:
Spelas för årskurs 1–3 under veckorna 9–18 2024. Vill du ha information om teaterpedagogik kopplat till våra föreställningar? Läs mer här.

FÖR FRÅGOR OCH INTRESSEANMÄLAN:
Jenny Tallén
Email: skolbokning@orebroteater.se
Telefon: 076-579 14 80

MEDVERKANDE & PRODUKTION

*Praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola.